Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPSJEDNUT DA GA ŽELE LIKVIDIRATI

Počinje suđenje muškarcu koji je ubio susjeda pa otišao na kavu i colu

Privođenje Zlatka Jurina, osumnjičenog za ubojstvo dugoreškog policajca
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/10
16.03.2017.
u 21:00

Sat prije uhićenja 60-godišnji Zlatko Jurin je u Donjem Mrzlom Polju Mrežničkom ubio susjeda, 46-godišnjeg Miroslava Bežana, graničnog policajca

Bili su večernji sati lanjskog 12. kolovoza kada je policajac iz kafića u Gornjem Mrzlom Polju Mrežničkom vidio muškarca s puškom na ramenu, crnom beretkom na glavi i maskirnim ruksakom na leđima kako prelazi prugu. Došao je na terasu lokala, odložio pušku pokraj sebe i naručio kavu i coca-colu. Zatim je uzeo pušku i počeo je puniti.

Pokraj njega je na podu bio revolver s pet metaka u bubnju. Policajac mu je prišao i pitao ga može li ga počastiti pićem, spretno odgurnuvši nogom revolver te dograbivši pušku. Muškarac se narogušio i počeo opirati, kolegi je u pomoć priskočio drugi policajac u civilu, u međuvremenu je stigla i ophodnja. Razoružali su Zlatka Jurina i savladali ga.

Sat prije uhićenja 60-godišnji Jurin je u Donjem Mrzlom Polju Mrežničkom ubio susjeda, 46-godišnjeg Miroslava Bežana, graničnog policajca. Pucao je u njega iz papovke, a jedan od pet ispaljenih hitaca bio je smrtonosan. Zatim se Jurin čamcem odvezao u selo na drugoj obali Mrežnice.

Kako su kasnije ispričali svjedoci iz sela, Jurin taj dan nije iznio kantu za otpad na vrijeme pa je ljutit istresao smeće po cesti. Bežan je u svom dvorištu kosio kada mu je jedan od susjeda kazao da bi trebalo pozvati policiju, no Miroslav, dobra duša sela, otišao je k Jurinu, htijući razgovorom problem sam riješiti. Svađa nije prethodila pucnjavi.

Samo pet dana ranije Jurin je pucao u svom dvorištu i policija ga je tog 7. kolovoza bila uhitila oko 22 sata. Desetak sati kasnije bio je pušten. Policija je kod njega pronašla automatsku pušku, zračnicu i 11 metaka. Drugo ništa nije bilo pronađeno. Papovka, revolver i još municije uzeti su mu nakon što je ubio Bežana.

Sada na karlovačkom Županijskom sudu sutra počinje suđenje Zlatku Jurinu. Pred vijećem kojim će predsjedati novoizabrani predsjednik suda, Ante Ujević, Jurin bi u petak trebao biti doveden iz pritvora.

Umjesto zatvorske kazne tužiteljstvo je tražilo da ga se prisilno hospitalizira jer je zločin počinio u stanju sumanutog poremećaja.

Jurin se naime već godinama psihijatrijski liječio, nekoliko je puta bio hospitaliziran, no u bolnici baš i nije želio biti, pravdajući se da kod kuće ima mačke o kojima treba brinuti jer živi sam. Pio je od punoljetstva, a prije pet godina ostavio je alkohol. Zbog psihičkih smetnji trebao je uzimati lijekove, no u vrijeme prije ubojstva to nije činio jer mu je "bilo dobro", iako je bio opsjednut da ga skupina, u kojoj je po njegovu bio i Bežan, želi likvidirati.

Uvjeren da ga se prati od jednog je susjeda tražio da mu isključi GPS na mobitelu.

Jurinova odvjetnica bila je zatražila da ga se pusti na slobodu, uz zalog nekretnine vrijedne 100.000 eura koju ima u Primoštenu. I Županijski i Vrhovni sud taj su zahtjev odbili, a tužiteljstvo je u optužnici zaključilo da postoji vrlo veliki rizik da bi Jurin na slobodi ponovno ubio.

>> Otvorio rafalnu paljbu, ubio susjeda policajca pa preplivao Mrežnicu s oružjem i sjeo na kavu

>> Pokušaj ubojstva kod Zadra: Nakon svađe zapucao na 45-godišnjaka

Komentara 2

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
06:34 17.03.2017.

Ma kakvo sudjenje? Metak u celo, jedan manje trosak za hrvatske poreznike.

Avatar kajbuštimeni
kajbuštimeni
01:09 17.03.2017.

..ubio susjeda pa otišao na kavu i colu.....hahaha....daj VL-u....šefa morate pod hitno smijeniti...ili bute otišli U 3pm.....haha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije