Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice nevremena

Sutra će biti proglašena elementarna nepogoda u Vukovarsko - srijemskoj županiji

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
1/53
20.07.2023.
u 18:21

O štetama na području Vukovarsko – srijemske županije govori i to da nema niti jednoga naselja ili grada koje nije pretrpjelo štete. Na stotinama kuća su oštećeni krovovi, srušeni dimnjaci, razbijena stakla… Iščupana su i polomljena stabla, urušeni voćnjaci, uništeni staklenici…

Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić najavio je na današnjoj Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika županije kako će radi razmjera šteta nastalih tijekom jučerašnjeg nevremena biti proglašena elementarna nepogoda.

- Štete su ogromne, velik je broj mjesta ostao bez električne energije, bez signala, fiksnih veza. Zbrajamo štete, a podatke će nam dostaviti gradonačelnici i načelnici kako bi imali objedinjene sve podatke. Učinit ćemo sve da što prije saniramo posljedice. Dignuti su svi županijski, gradski i općinski stožeri te civilna zaštita.

Tražimo procjenu situacije, zatražit ćemo i pomoć hrvatske vojske koja je već aktivirana u području čišćenja cesta, aktivirani su djelatnici Hrvatskih šuma i Elektroprivrede, Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno sve komunalne službe koje bi mogle doprinijeti – rekao je Dekanić.

POVEZANI ČLANCI:

Dodao je kako je dogovorio s određenim tvrtkama koje se bave proizvodnjom i prodajom građevinskog materijala osiguravanje potrebnog materijala, a svaki načelnik i gradonačelnik će koordinirati s potrebnim količinama materijala i pojedincima koji ga potražuju. Oni koji si sami budu rješavali materijal obavezno neka sačuvaju račune.

-Također, dobili su uputu da na razini županije, gradova i općina u rebalansima proračuna izdvoje dodatna financijska sredstva, a nadam se da će i Vlada RH razumjeti sve ovo što nam se dogodilo i u tome pomoći“, istaknuo je župan. U mjestima u kojima još uvijek nema električne energije i signala, načelnicima su dodijeljene motorole kako bi imali komunikaciju s ostalim dionicima – rekao je Dekanić.

O štetama na području Vukovarsko – srijemske županije govori i to da nema niti jednoga naselja ili grada koje nije pretrpjelo štete. Neki od mještana kažu kako tako nije bilo niti u vrijeme rata. Na stotinama kuća su oštećeni krovovi, srušeni dimnjaci, razbijena stakla… Iščupana su i polomljena stabla, urušeni voćnjaci, uništeni staklenici… I dalje ima dijelova naselja gdje nema električne energije i signala mobitela.

Oštećene su i crkve pa je tako srušen i dio crkve župe Preslavnog Imena Marijina u Retkovcima. Biti će potrebni dani, pa i tjedni, da se saniraju sva oštećena. Poseban je problem činjenica da je na istoku Slavonije puno samačkih domaćinstava u kojima žive stari ljudi koji ne mogu sami popraviti nastala oštećena i moraju čekati određene službe kako bi došli na red.

>> VIDEO Strašno vrijeme u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije