Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivotvorili vozačke

Sutkinja: Omogućili ste da voze bez ispita, što je za svaku osudu

tomislav trivunović
Marko Lukunić/PIXSELL
28.05.2010.
u 14:33

Prvooptuženi Trivunović organizirao je skupinu koja je za druge kandidate polagala vozačke ispite te ispite iz prve pomoći za 3000 i 8000 kuna, a Trivunović je tako ukupno “zaradio” oko 96.000 kuna, koje po presudi mora vratiti.

ZAGREB - Ovakvo počinjenje djela izlazi iz svakog prosjeka jer je društvena opasnost koja iz toga proizlazi za svaku osudu. Vi ste omogućili kandidatima da sjednu za upravljač bez položenoga vozačkog ispita, čime su ugrozili svoj život i živote drugih građana, što je za svaku osudu - kazala je među ostalim Jasna Smiljanić, predsjednica sudskog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda izričući nepravomoćnu presudu skupini optuženoj za udruživanje radi prijevare s vozačkim ispitima.

Prvooptuženi Tomislav Trivunović, direktor tvrtke AMI 3, kojeg se među ostalim teretilo da je organizator zločinačke skupine, nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od četiri i pol godine zatvora. Nada Ratković nepravomoćno je osuđena na jedinstvenu kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora, dok je Borislav Trivunović osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora. Uvjetne kazne izrečene su Đenani Čaušević te Borisu Galoviću, a još šest osoba, koje su bile obuhvaćene USKOK-ovom optužnicom, na početku suđenja priznalo je djela te su im odmah izrečene presude.

USKOK je teretio Trivunovića da je tijekom 2003. i 2004. organizirao dkupinu koja je za druge kandidate polagala vozačke ispite te ispite iz prve pomoći. Takva “usluga” plaćala se između 3000 i 8000 kuna, a Trivunović je tako ukupno zaradio oko 96.000 kuna, koje po presudi mora vratiti. Osim za udruživanje u grupu, USKOK je optuženike teretio i za zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje isprava, pomaganje u zlouporabi položaja...

Komentara 3

Avatar m_m
m_m
15:00 28.05.2010.

Za siću zaradio 4 i pol godine zatvora! Od oka, to je kakvih 14 000 EUR što je cijena jednog prosječnog auta. Bolje bi mu bilo da je otišao u politiku. Sva sreća da su kod nas kazne u pravilu uvjetne tako da može mirno spavat ...

SE
sekiva
19:15 28.05.2010.

Pa kakve veze ima što mladi vozači ginu, bitan je novac !!!! Da su ga osudili na četrdeset godina zatvora to bi bila vijest ,a ne ovako na četiri i pol godine to je jednostavno blamaža naših zakona !!!!!!

VI
vidimškoj
23:55 29.05.2010.

a oni šta je ubija čovika dobije 4 godine.Ajte moji suci lovit rake govnare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije