Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Suosnivač Knightheada otkriva zašto su odlučili uložiti u Agrokor kada većina ulagača bježi

VL
16.06.2017.
u 00:03

Preferiramo raditi zajednički s tvrtkama, državama i drugim dionicima, kako bi svima bila zajamčena maksimalna vrijednost

Vijest da američki fond Knighthead Capital Management kupuje Agrokorove obveznice u slobodnom padu za trećinu cijene (pa i manje), a potom jedini daje kredit posrnulom koncernu, prilijepila mu je epitet lešinarskog. Tko stoji iza tog hedge fonda specijaliziranog za kompanije i države u problemima, zašto su odlučili uložiti u Agrokor kad većina ulagača iz njega bježi, kakva je suradnja s ruskim bankama, prvi puta za hrvatske medije otkriva suosnivač Knightheada i bivši bankar Goldman Sachsa Thomas Wagner.

Možete li predstaviti tvrtku? Tko su ulagači u KCM?

Knighthead Capital Management je investicijska tvrtka orijentirana na vrijednost, koja se fokusira na ulaganja u korporacije i države u situacijama s atraktivnim dugoročnim izgledima. 

>>Cijeli priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

Foto: VLm

Ne propustite i ove teme: 

- Velika usporedba cijena u Hrvatskoj, regiji i Europskoj uniji

- Hrvati objavili alternativu velikom praksu

- Zakasnio pa traktorom za prtljagu uhvatio avion

- Promjene u Kninu već su se dogodile. Rodila se nada

- Liječnici u politici - vani iznimka, kod nas pravilo

Komentara 12

DU
Deleted user
21:29 15.06.2017.

bili smo sada smo i biti cemo kolonija jer ne znamo gospodariti sa onim sto posjedujemo a toliko nas je malo da cemo se raseliti i ostati ce nas vrlo malo evo podatak malta je povrsinom kao brac i naa njoj zivi preko 400 tisuca stanovnika a na bracu zivi oko 15 tisuca pa neka veliki matematicki znalac bauk izracuna gdje smo mi jos malo pa cemo svi mi biti vladnistvo nekog fonda od velikog brata a vlasnici imovine biti ce takodjer neki fond oni me podsjecaju na polj.kombinat vino duhan voce i rade sto god hoce Hvala

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
21:23 15.06.2017.

O dobri naš Hrvatski Bože, hvala ti nam gdje čuo i ne čuo, što si nam poslao spas u posljednji čas, "Glavate vitezove" koji će izvući iz bijede Agrokor, a time i hrvatsku državnu ragu i njene dične dvonožce. Zlonamjernici proglašuju naše spasitelje za lešinare, što je kleveta najgore vrste, jer ovi ne konzumiraju crkotine, već kao predatori vrše sanaciju (reanimaciju ili eliminaciju) prezaduženih poslovnih subjekata i država. Pitanje samo da li će hrvatska pita biti skuplja od tepsije, tj. da li će naši spasitelji usput oglodati hrvatsku državnu ragu i njene dvonošce, do kosti. Slijepac bi rekao da je nabolje sačekati i vidjeti, zar ne?

ST
Startrack
00:09 16.06.2017.

Vide ljudi sto sam ja napisao vec prije mjesec dana. Agrokor je u problemima al moze se popravit. To sto malo ko u Hrvatskoj ima osjecaj za biznis je druga prica. Samo mlacenje o politicarima, zidovima, lopovima. Niko ideje nemanema staje korporacija, profit, prihod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije