Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radimir Čačić:

'Suludo je da koalicijski partner u Vladi glumi sindikat'

Radimir Čačić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
31.10.2019.
u 14:31

Govoreći o poreznoj reformi, rekao je da će se jedinicama regionalne i lokalne samouprave uzeti 800 milijuna kuna, najviše ponovno sjeveru Hrvatske

Predsjednik Reformista Radimir Čačić kazao je da je "potpuno suludo da koalicijski partner u Vladi glumi sindikat".

- Podsjetimo se koliko je puta HNS izlazio iz Vlade zbog svojih zahtjeva. Realizirano je samo ono što je Plenković namjeravao realizirati bez njihovih zahtjeva, a HNS je i dalje u Vladi: HOS-ova ploča u Jasenovcu, posvajanje djece za gay parove, 2018. godine situacija s udžbenicima , predaja svih upravljačkih ovlasti u INI, afera s ministrom Kuščevićem i  promjena koeficijenata u sustavu obrazovanja. Potpuno je suludo da koalicijski partner u Vladi glumi sindikat. Ovakve igrokaze ćemo gledati i dalje od političkih likova koji sasvim sigurno nakon sljedećih izbora neće ni postojati, a ovakvi istupi sigurno im neće pomoći da poprave svoj rejting - rekao je Čačić na konferenciji za novinare i citirao rečenicu Milana Bandića da će HNS izaći iz Vlade jedino ako ih Plenković potjera korbačom.

Govoreći o poreznoj reformi, rekao je da će se jedinicama regionalne i lokalne samouprave uzeti 800 milijuna kuna, najviše ponovno sjeveru Hrvatske.

- Svi su se hvalili i pripisivali si zasluge kada je prošle godine država djelomično vratila ranije oduzete novce, a sad kada ih ponovno uzimaju, ni glasa čuti nije. Čudimo se samo što kao u prethodnom slučaju vrijeme Lalovca, HNS-ovi gradonačelnici i načelnici ne izjavljuju da njima to oduzimanje sredstava neće štetiti - istaknuo je Čačić. Podsjetio je i da je država Varaždinskoj županiji za škole i dvorane građene po JPP-u dužna 49,4 milijuna kuna.

- Varaždinskoj županiji uzeto je više od 18 milijuna kuna financiranja iz domicilne komponente. Za dio od toga imamo direktne dokaze da se postupalo protuzakonito. O tome smo obavijestili premijera i nadležnog ministra, a ako se to ne ispravi prijavit ćemo protupropisno postupanje našim institucijama, ali i Europskom kontrolnom tijelu - kazao je Čačić. 

Ključne riječi

Komentara 4

PR
prajdali100
15:11 31.10.2019.

A nekada si sa tim tipovima bio ko nokat i meso.Tko zavadi ?

MO
moškov
14:47 31.10.2019.

Kaj si jalan kaj nisi ministar ....jal nije dobra karakterna crta...

BB
Bruno_Bear1
16:40 31.10.2019.

HNS je leglo kriminalaca od samog početka do danas, od kapitalca kriminala čačića, mrak satraš, do vrdoljaka umreženih u mafiju koja pljačka državu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije