Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO

Sukobi grčke policije i migranata koji pokušavaju doći do granice

Sukob policije i prosvjednika u izbjegličkom kampu kod Soluna
Foto: ANGELOS TZORTZINIS/DPA/PIXSELL
1/9
06.04.2019.
u 19:13

Grčka policija u subotu je odgovorila suzavcem jer su migranti koji pokušavaju doći do granice između Grčke i Sjeverne Makedonije na nju bacali kamenje i boce nakon što je im onemogućeno da dođu do graničnog prijelaza

Grčka policija u subotu je odgovorila suzavcem jer su migranti koji pokušavaju doći do granice između Grčke i Sjeverne Makedonije na nju bacali kamenje i boce nakon što je im onemogućeno da dođu do graničnog prijelaza, kazali su svjedoci. Zbog lažnih glasina da se granica otvorila koje su se proširile na društvenim mrežama, stotine migranata i izbjeglica stiglo je u četvrtak i podiglo šatore na polju blizu izbjegličkog kampa Diavata u blizini granice između Grčke i Sjeverne Makedonije.

U subotu se na tom prostoru nalaze deseci šatora a interventna policija stvorila je kordon kako bi blokirala pristupni put, te je parkirala 20 autobusa da zaustavi migrante kako ne bi mogli napustiti livadu. Vlasti su poslale i autobuse da vrate ljude u njihove prihvatne centre.

Sredinom dana policija je ispalila suzavac na nekoliko desetaka ljudi, od kojih su neki nosili i djecu, a koji su na nju bacali kamenje i boce pokušavaju probiti policijski kordon i doći do glavne ceste koja vodi prema granici.

"Ne želimo sukob s grčkom policijom", rekao je 36-ogodišnji Jaser, sirijski izbjeglica. "Želimo u Europu, ne želimo ostati u Grčkoj", rekao je novinaru Reutersa.

Sukob migranata i policije trajao je nekoliko sati. Većina migranata odbila je napustiti to mjesto, unatoč pozivima ministara da se vrate u svoje prihvatne centre i upozorenjima da ne mogu krenuti dalje na put. Nekoliko njih vlasti su uspjele uvjeriti da uđu u autobuse, a za ostale se nadaju da će ih vratiti u prihvatne centre do nedjelje.

Ključne riječi

Komentara 15

HE
hr.eu
19:20 06.04.2019.

Horde agresivnih islamista koji su do jučer sjekli glavu pod zastavom tzv. islamske države navaljuju u EU i eto ih za koji dan na hrvatskim granicama koje policija unatoč svim naporima jednostavno ne uspijeva obraniti i ti glavosjeci i silovatelji preplavaljuju Hrvatsku, pljačkajući imovinu i ugrožavajući živote našeg stanovništva. I sve to da bi se briselski masonski šegrt dodvorio gospodarima za neku bijednu foteljicu u budućnosti i ispunjao njihov plan pretvaranja EU u multikulti bljuvotinu kojom će oni lako upravljati tom masom ljudi bez identiteta.

Avatar Matteo1212
Matteo1212
22:37 06.04.2019.

Samo gazi to pendrekom, suzavcem i vodenim topovima; volio bih vidjeti kako bi prošli mi da nasilno želimo ući u njihove primitivne vukojebine

PU
puntar13
08:01 07.04.2019.

Misle li ovi svaku granicu prelaziti nasilno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije