Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stravično ubojstvo

Djevojka ubijenog: Dolazim ti gore, Alvine, bit ćemo zajedno

vojnić
Foto: Dominik Grgurić/ PIXSELL
1/3
03.11.2013.
u 22:45

Osumnjičeni Šapić poručio je žrtvama, s kojima se posvadio zbog djevojke, da će pasti glave. A onda ih je izbo nožem.

Krvavi tragovi i upaljeni lampioni ispred noćnog kluba “Heart” u Vojišnici u općini Vojnić svjedoče o nezapamćenoj tragediji koja je potresla taj kraj. Boško Šapić (21) iz sela Malička pokraj Topuskog nožem je ubio Dejana Vučkovića (20) i Alvina Horvatića (23) iz Podgorja pokraj Gvozda, odnosno Vrginmosta. Krvavom obračunu u subotu u 22.25 sati prethodile su svađa i tučnjava, a kako pričaju očevici, povod svega bila je djevojka.

Zaštitar mu slomio ruke

– Alvin je bio u vezi s Viktorijom Jakuš Mejarec. Nakon prekida, da bi ga učinila ljubomornim, počela je hodati s Boškom. Svađa je počela još u kafiću u Vrginmostu. Boško im je na kraju poručio: “Past će glave, j.... ću vam mater bosansku”. Nakon toga svi su se ponovno susreli u “Heartu”. Boško je s Viktorijom bio u autu. Alvin je htio k njoj. U pomoć mu je priskočio Dejan, Boško je zamahnuo nožem i prerezao mu vrat. Potom je krenuo i na Alvina. Ubo ga je, a kada je pao na pod i vidio da još pokazuje znakove živote, zadao mu je smrtonosni ubod u srce – kroza suze nam je prepričao stravične detalje ubojstva 19-godišnji Bojan Vučković, brat ubijenog Dejana.

Ubojicu je svladao i do dolaska policije zadržao zaštitar. Priča se da je Šapić nožem nasrnuo i na njega, ali mu je ovaj izbio oružje i pritom mu slomio obje ruke. Sve tri općine, Topusko i Gvozd u Sisačko-moslavačkoj te Vojnić u Karlovačkoj županiji, nacionalno su izmiješane. Ubijeni mladići Hrvati su koji su se doselili iz BiH, a osumnjičeni za ubojstvo srpske je nacionalnosti. No, mještani govore da tragičan događaj nema nikakvu nacionalnu pozadinu.I dok su Horvatićima i Vučkovićima rodbina i prijatelji došli izraziti sućut zbog tragičnog gubitka sinova, Šapiće je i dan nakon tragedije “čuvala” policija.

– Došli su odmah nakon što se sve dogodilo. Strašno. Ne vjerujem da bi Boško to napravio. Pa, tu je dolazio meni u dvorište, ne znam što je bilo – u nevjerici je ispričao Bogdan Šapić, ubojičin stric. Mještani Vojnića u šoku prepričavaju što se dogodilo. Iako su mladići iz susjednih krajeva, znaju da je ubijeni Vučković igrao u NK Gvozd. Dečki su često dolazili u Vojnić u noćni provod, koji je ovog puta završio na najgori mogući način.

Djevojka je plakala

– Samo sam odjednom primijetila da je prestala muzika. To mi je bilo čudno. Mislila sam da je to zato što nema ljudi pa će ranije završiti. No, kada sam došla na balkon, doživjela sam šok. Vidjela sam mladiće kako leže i čula povike: “Uboden je nožem, je li živ?!” Čula sam djevojku da plače. Potom su došli i hitna i policija. Tek sam u nedjelju ujutro doznala što se dogodilo i da su dečki ubijeni. To je prestrašno – ispričala je Milka Momčilović, u čijoj se kući nalazi “Heart”.

Napominje da nikad nije bilo nikakvih problema i kako su mnogi mladi “živjeli” upravo za subotu i zabavu u noćnom klubu. Od ubijenih Vučkovića i Horvatića njihovi se prijatelji opraštaju i na Facebooku. Obojica na svojim profilima imaju slike s pištoljima. Osumnjičeni za ubojstvo strastveni je lovac koji se voli slikati s odstrijeljenom divljači.

– Alvine, jedini moj, dolazim ti ja gore uskoro, bit ćemo opet sretni skupa – poruka je koju je na Facebooku ostavila Viktorija Jakuš Mejarec.

Nad Šapićem traje kriminalističko istraživanje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije