Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUČNI DETALJI

Nanio svojoj ženi 25 uboda nožem u Zaprešiću, otac vikao na suđenju: 'Monstrum je od čovjeka'

Zaprešić: U stanu pronašli mrtvu ženu i teško ozlijeđenog muškarca
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
04.03.2024.
u 16:50

Franjo Jurić ispričao je na suđenju kako su se upoznali u srednjoj školi. Ona je bila potpuno slijepa od prometne nesreće koju je doživjela s 12 godina, a on je pak bio slabovidan od djetinjstva.

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici počelo je suđenje 30-godišnjem Franji Juriću kojem sude zbog teškog ubojstva njegove supruge Angele (30) u lipnju prošle godine u Zaprešiću. Suprugu je napao nožem 25 puta, gušio je i davio, te je nakon toga pokušao oduzeti sebi život.
 
"Spremala se ići kod tog muškarca s kojim je imala aferu. Govorila je da smo želi s njim nasamo popiti kavu. Pitao sam je zašto, kako može kad smo sve riješili. Nije odgovarala. Toliko mi se smračilo zbog te njene izdaje i jer me povrijedila", izjavio je na sudu 30-godišnjak kojem sude zbog teškog ubojstva, piše 24sata.  Jurić je u trenutku bijesa nasrnuo s nožem na 30-godišnju Angelu zadavši joj prvo ubodnu ranu u vrat. Nanio je još 24 uboda s nožem, prekrio usta i nos te ju je počeo gušiti, uslijed čega je umrla. Jurić je potom pokušao oduzeti si život, no probudio se na intenzivnoj.

Vještak je na suđenju naveo kako smrt nije bila trenutna već je 30-godišnjakinja bila pri svijesti i trpjela je bol. Motiv za stravično ubojstvo zbog kojeg sude ubojici su bračni problemi, odnosno afera 30-godišnjakinje za koju je doznao njezin suprug. Na suđenju je rečeno kako su Franjo Jurić i žrtva bili godinama u skladnom braku i da su problemi počeli mjesecima prije ubojstva, a povod istoj je afera koju je imala 30-godišnjakinja.

"Kako su neke Angeline stvari, odjeća i papiri, ostali kod tog drugog muškarca, preko posrednika su dogovorili da on te stvari donese na Glavni kolodvor 18. lipnja 2023. To je bio prvi put da ja tog čovjeka srećem uživo. U wc-u kafića u kojem smo se našli rekao mi je da on i dalje želi biti s Angelom i zaprijetio da to ne smijem nikako reći njezinim roditeljima, osobito njezinoj majci, a ja sam mu rekao da ona želi biti sa mnom i da je gotovo. On je tom prilikom na stol stavio ključ za koji smo mi mislili da je od ormarića na kolodvoru, no zapravo je bio od njegove kuće. Rekao je da ako želi svoje stvari natrag, neka dođe sama do njega. Vratili smo se kući oko 19 sati i tad mi je rekla da se želi opet naći s njim. Posvađali smo se, čak mi je rekla glupane ili majmune, tako nešto, i spremala se ići, a ja sam gledao u nevjerici" kazao je Franjo, koji se sjeća tek da je supruzi zadao tek jedan ubod.

Zaprešić: U stanu pronašli mrtvu ženu i teško ozlijeđenog muškarca
1/4

Angelin otac očajno je vikao na suđenju kako je Jurić planirao ubojstvo svoje supruge, te da je monstrum od čovjeka. "Trebao ju je pustiti, u ratu nitko nikad nije dirao invalide. Ona je javila majci da odlazi, poslala joj je poruku, nije je htio pustiti", očajno je uzviknuo otac ubijene žene, piše 24sata.

Vještak psihijatar zaključio je da je Franjo u vrijeme ubojstva bio bitno smanjeno ubrojiv te da je za počinjenje kaznenog djela bila odlučna dinamika bračnih odnosa, te je preporučio dobrovoljan psihijatrijski tretman uz nadzor probacijske službe.

VIDEO: Ukrali joj skupi bicikl, sad ima neočekivanu ponudu lopovu: 'Nemam kako ići na posao...'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije