Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Dnevnice

Sudac Mittermayer na svoj zahtjev izuzet iz istrage protiv Sauche

Oliver Mittermayer
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
Autori: Ivana Jakelić, Hina
29.09.2017.
u 18:59

U zahtjevu za izuzeće sudac Oliver Mittermayer naveo je da je bio izložen pritisku DORH-a i medija

Oliver Mittermayer, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, koji je vodio istragu protiv Tomislava Sauche i Sandre Zeljko u aferi Dnevnice, tražio je da ga se izuzme iz tog spisa.

U svom zahtjevu naveo je da je zbog odluka koje je donosio bio izložen pritisku medija i DORH-a. Ivan Turudić, predsjednik zagrebačkog Županijskog suda, danas je zahtjevu suca Mittermayera udovoljio, a u izjavi za Hinu Turudić je kazao: – Udovoljio sam zahtjevu suca Mittermayera i izuzeo ga. Ne može se nikoga tjerati da sudi ako misli da nije objektivan.

Turudić je Hini potvrdio da je Mittermayer izuzeće tražio i zbog pritisaka DORH-a te je podsjetio da je tužiteljstvo na svojim internetskim stranicama napalo Mittermayera komentirajući njegovu nepravomoćnu odluku koja je kasnije preinačena. Spis će biti dodijeljen u rad drugom sucu, koji će onda odlučivati o zahtjevu Tomislava Sauche za novim grafološkim vještačenjem. USKOK Sauchu i Sandru Zeljko tereti za lažiranje putnih naloga, a šteta je 580.000 kuna.

Komentara 6

DA
darwil
19:28 29.09.2017.

Neka se Turudić sam izuzme kada će se rješavati Bandić.

EL
elkomadante
19:29 29.09.2017.

uostalom, nije li u sudackoj komori, tj. "ustavu" sudaca, napisano...ako znam za nezakonitu radnju, da je moram prijaviti ?

DI
Dioklecijan
19:17 29.09.2017.

Suci ne smiju biti kukavice. Neka kaže tko točno vrši pritisak na njega i na koji način jer DORH je državna institucija ili neka da ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije