Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen zbog afere sa stečajevima

Sudac osumnjičen da je korupciju pretvorio u obiteljski posao - pušten da se brani sa slobode

Mihael Kovačić
Nikola Čutuk/pixsell
02.03.2021.
u 12:33

Mihael Kovačić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu koji je uhićen zbog sumnje da je izvukao milijune kuna iz stečajeva koje je vodio, vrlo se kratko zadržao iza rešetaka istražnog zatvora.

Mihael Kovačić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, koji je polovinom veljače s još 12 osoba uhićen zbog  sumnje da je godinama iz stečajnih masa izvlačio  milijune kuna, iza rešetaka se vrlo kratko zadržao. Naime, iz istražnog zatvora, koji mu je nakon uhićenja bio određen zbog opasnosti  od ponavljanja djela, pušten je prije nekoliko dana na zahtjev USKOK-a. A razlog tome je činjenica što je Kovačić iznio  obranu u kojoj je priznao sve što ga se tereti, zbog čega za njega nije tražen istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

U međuvremenu je suspendiran, a kako je prije uhićenja tražio od DSV-a da ga razriješi sudačke dužnosti,  čemu je udovoljeno te više neće biti sudac, prestala je i opasnost da bi mogao ponoviti djelo, pa je pušten da se u nastavku postupka brani sa slobode.
Kovačić je,  prema sumnjama istražitelja, korupciju pretvorio u pravi obiteljski posao, jer su  s njim bili uhićeni i njegova  supruga, sin, brat, šogor... U svojoj obrani Kovačić je priznao da je godinama izvlačio novac iz stečajeva koje je vodio, te je tim novcem kupovao nekretnine, automobile, išao na putovanja.

Tvrdio  je i da se pola toga ne sjeća jer je bio pijan. Brani se da to što je on radio, rade i drugi, a istražiteljima je predbacio i da im je drugo trebalo da ga otkriju. Osim njemu, istražni je zatvor određen i njegovoj suradnici Aleksandri Mažić te stečajnim upraviteljima Branku i Ivi Petanjek. S obzirom na to da  je Kovačić iznio obranu i priznao, možda se i oni odluče na takav potez. 

Komentara 10

OS
oszg
17:27 02.03.2021.

Treba smijeniti i predsjednika suda jer kako mu je dolazio djelatnik pijan na posao,radio sto je htio , a ovaj nista nije znao.

DE
DeepState
17:39 02.03.2021.

Kako je moguće da je uopće puštan da se vrani sa slobode ako je moguće da bude osuđen na zatvoraku kaznu dužu od 5 godina?? Koliko će trajati suđenje?? 20 godi a?? Koliko puta će biti odgađane rasprave? Zašto imam osjećaj da će prije izricanja presude pobjeći u BiH???

DE
DeepState
17:35 02.03.2021.

Potrošio sve na lijekove dabogda klošarčino. Gle face molim te.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije