Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzeli mito

Sudac svjedoku: Želite spasiti Handanovića, ne govorite istinu

suđenje
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
03.06.2015.
u 23:50

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Osijeku Vojislav Milivojević tereti se da je uzeo mito od Damira Handanovića

– Nismo krivi! – kazali su Vojislav Milivojević, zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Osijeku, policajac Danijel Milas i Damir Handanović, kojima je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog više optužbi.

Prema optužnici, Milivojević je od Handanovića 5. lipnja 2013. u jednom osječkom kafiću primio mito kako bi utjecao da se protiv Handanovića ne pokrene kazneni postupak. S druge strane, Milas se tereti da je Handanoviću dojavio da je kazneno prijavljen zbog prijevare te da mu je savjetovao da podnositelju prijave "da malo novca kako bi ga smirio". Svjedočili su Milan Čuvalo i Darijo Dokletal, a Čuvalovo svjedočenje naljutilo je suca Ivana Turudića, koji mu je u nekoliko navrata kazao:

– Ne govorite istinu! Predomislili ste se i hoćete spasiti Handanovića!

Čuvalo je kazao da je radio kod Handanovića, da je Dokletalu prodao stan te da je novac od prodaje stana posudio Handanoviću o čemu su sklopili ugovor. Novac mu je trebao biti vraćen za godinu i pol dana, a kako se to nije dogodilo, kazneno je prijavio Handanovića i Dokletala zbog prijevare. No po njegovu iskazu, kaznenu prijavu protiv Handanovića podnio je na Handanovićev nagovor, a sam Handanović odvezao ga je do tužiteljstva. Na klupi za svjedoke bolje se nije proveo ni Dokletal koji je kazao kako od Milasa, koji mu je prijatelj, nije doznao zbog čega je prijavljen pa mu je sudac rekao: "Sve je čisto kao suza. Onaj prije vas je vadio Handanovića, a vi vadite Milasa!"

>> Savjet policajca: Ponudi mu novac da se malo smiri...

>> Tužitelj nagovarao kolege da popuste ‘njegovim’ ljudima

Komentara 3

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
10:24 04.06.2015.

Ček malo, jel to taj koji je bio u izbornom stožeru Ivice Vrkića, gradonačelnika Osijeka? Kandidata SDP-HNS u koaliciji s HDZ-om.

OB
Objektivno...
23:35 03.06.2015.

Čemu taj Vojin ljutiti pogled na fotoreportera? Vojo, otpjevaj tko još uzima vulu za slične stvari i bit ćeš narodni heroj. Faca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije