Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neizvjesna sudbina

Sud BiH produljio branitelju Purdi pritvor do šest mjeseci

Purda (1)
VL
09.02.2011.
u 09:36

Purdin odvjetnik Josip Muselimović objasnio je da njegov klijent ostaje u pritvoru do konačnog izručenja, ali da to ne mora značiti da će tako i biti

Sud BiH produljio je ekstradicijski pritvor vukovarskom branitelju Tihomiru Purdi do šest mjeseci.

Purdin odvjetnik Josip Muselimović objasnio je da njegov klijent ostaje u pritvoru do konačnog izručenja, ali da to ne mora značiti da će to tako i biti jer je već u pripremi žalba na tu odluku koju će uložiti najvjerojatnije tijekom sutrašnjeg dana. Muselimović je za Večernji list potvrdio da nove rasprave vezane uz podnesak žalbenog prigovora neće biti.

Tihomir Purda, od kad je početkom siječnja uhićen pri prelasku granice BiH u Orašju, nalazi se u privremenom pritvoru. Srbijansko pravosuđe tereti ga za ratni zločin protiv zarobljenika i ranjenika te traži Purdino izručenje kako bi ga mogli ispitati.

– Duboko smo uvjereni da molba za Purdino izručenje nije utemeljena, kao ni kazneni postupak koji je pokrenut 1999. godine. On je pokrenut na temelju dokaza pribavljenih na apsolutno nezakonit način – kazao je Muselimović početkom veljače na ročištu na sudu u Sarajevu.

Kako je sam vukovarski branitelj objasnio, devet mjeseci proveo je u logoru gdje je trpio zvjersko mučenje zbog kojega su tada i uspjeli od njega iskamčiti priznanje za zlodjela za koja ga sada terete.

Komentara 33

AL
alapača
18:27 09.02.2011.

nema najvažnijeg: koji su razlozi suda za produženje pritvora? radi li se o još jednoj nekvalitetnoj \'pomoći\' Purdi?

UT
utatica
20:24 09.02.2011.

definitivo na čelo države mora doći HRAST !

IO
Iohannes
18:03 09.02.2011.

Trčimo u EU-ROPSKU zajednicu kao krpa u tur.. A tko će nas tamo uvažavati kad nas ni Bosanci ne šljive?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije