Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijest se ponavlja

Suca u BiH istražuju zbog sumnje da mu je Mamić dao sat vrijedan 15.000 eura

Sarajevo: Jučer uhapšeni predsjednik Suda i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije dolaze na Tužilaštvo BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/8
14.02.2024.
u 11:31

Pripadnici SIPA-e sinoć su ponovo pretresli kuću pritvorenog predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca, saznaje portal Istraga, a istražuje ga se i zbog sumnji vezanih za postupak oko izručenja Mamića

Baš kao što hrvatsko pravosuđe sumnja kako je Zdravko Mamić skupocjenim satom pokušao "kupiti" osječkog suca, iste sumnje pale su i na jednog suca u BiH, kamo je Mamić pobjegao nakon što ga je osudio isti onaj osječki sudac kojemu je svojedobno na ruku stavio sat u Dinamovoj loži.

Sat umjesto izručenja?

Pripadnici SIPA-e sinoć su ponovo pretresli kuću pritvorenog predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca, saznaje portal Istraga. U pretres su se zaputili nakon što je Tužilaštvo BiH proširilo istragu protiv Debeveca koji je, inače, uhićen prije skoro dva mjeseca, zajedno s bivšim direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem.

Sarajevo: Jučer uhapšeni predsjednik Suda i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije dolaze na Tužilaštvo BiH
1/8

Po informacijama Istrage, Debeveca se sumnjiči za primanje dara i drugih oblika koristi, a u vezi sa slučajevima koji su vođeni na Sudu BiH. U pitanju su, kako doznaje ovaj medij, dva predmeta. Prvi se odnosi na postupak oko izručenja odbjeglog Zdravka Mamića u ruke hrvatskog pravosuđa, kao i na deblokadu računa na kojem se nalazilo nekoliko milijuna konvertibilnih maraka, a čiji je vlasnik bio Zdravkov sin Mario Mamić. Drugi je slučaj vezan za postupak vođen pred Upravnim odjeljenjem Suda BiH i u pitanju je kompanija Kramar iz Ljubuškog.

Poduzetnik posrednik

Sve je, sumnja Tužilaštvo, dogovoreno na sastanku u Grudama gdje su se sreli Debevec i Mamić, a glavni posrednik je bio hercegovački poduzetnik Ljiljanko Palac, koji se intenzivno družio s dekanom Stomatološkog fakulteta u Sarajevu Muhamedom Ajanovićem i suspendiranim predsjednikom Suda BiH Rankom Debevecom, navodi Istraga. Mamić je, sumnja dalje Tužilaštvo, odlučio pokloniti sat Ranku Debevecu, vrijedan 15 tisuća eura, a posrednik prilikom predaje sata bio je biznismen Ljiljanko Palac. Upravo su taj sat, prenosi ovaj medij, pripadnici SIPA-e sinoć tražili u stanu Ranka Debeveca, ali ga nisu pronašli.

POVEZANI ČLANCI:

 

Podsjetimo, iako je hrvatsko pravosuđe više puta tražilo izručenje braće Zdravka i Zorana Mamića, pravosudni u orani u BiH su to odbili. Braća imaju dvojno državljanstvo.

Ključne riječi

Komentara 3

BO
BozeSacuvaj
12:11 14.02.2024.

Mamić nakon ovoga svega definitivno mora promijeniti svoje prezime u MITOmić!

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
11:53 14.02.2024.

Koji sat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije