Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA LIMUZINA

Studentica Zoe Renault ne želi da auto nazovu njezinim imenom

Renault Zoe
23.05.2010.
u 10:42

Zoe Renault nije u rodu s obitelji utemeljitelja francuske automobilske tvrtke i strahuje od šala i podrugivanja koji bi mogli uslijediti kad se električno vozilo komercijalizira

Pariški odvjetnik David Koubbi zaprijetio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv francuskog proizvođača automobila Renaulta jer je svoj budući električni automobil nazvao “Zoe”, javlja AFP.

Koubbi zastupa parišku studenticu Zoe Renault  koja želi da tvrtka odustane od korištenja imena “Zoe” za električnu limuzinu koja se na tržištu očekuje 2012. godine.

Studentica Zoe Renault nije u rodu s obitelji utemeljitelja francuske automobilske tvrtke i strahuje od šala i podrugivanja koji bi mogli uslijediti kad se električno vozilo komercijalizira. Glasnogovornik Renaulta odgovorio je kako se slova Z i E iz imena “Zoe” odnose na francuski izraz “zero emission”, što znači “nulta emisija” ugljika.

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:24 23.05.2010.

venlo je nažalost uložio svoj novac u projekt hrvatskog električnog automobila Zoe se na tržištu očekuje 2012, znači da je danas praktično gotov, i u fazi je finalnih testiranja... doking je uletio na tržište masovnih proizvoda a ono je rezerviranoo za krupni kapital plakati da mu država nije pomogla je u ovom slučaju bespredmetno takve stvari se rade tako da se prvo naprave, a onda da se kuca vladi na vrata država je prvo trebala napraviti strategiju razvoja automobilske industrije, i onda se doking mogao eventulano naći u tim planovima

OB
-obrisani-
18:58 23.05.2010.

ispravak takve stvari se ne rade tako da se prvo naprave, a onda da se kuca vladi na vrata

Avatar ludi kekec
ludi kekec
10:58 24.05.2010.

Pa nije valjda gospodična Zoe eksluzivni vlasnik tog imena? Ili ga je možda ipak zaštitila patentom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije