Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na ISPRIKU

Stručnjakinja o slučaju Matanić: 'Svaki čovjek koji prepozna priliku da bude bolji i to javno objavi, zaslužuje da mu povjerujemo'

Zagreb: Redatelj Dalibor Matanić
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
08.04.2024.
u 16:26

'Čekamo nadležne institucije da odmjere pravednu kaznu koja će biti opomena i njemu i ostalima kojima ugled, talent i uspjeh ne daju pravo da seksualno uznemiruju kolegice'.

I dalje stižu reakcije na slučaj redatelja Dalibora Matanića o čijoj isprici na društvenim mrežama ne dijele svi ista mišljenja. - Iz pozicije coacha, moj je stav da se svaki čovjek ima pravo promijeniti, da svaki čovjek koji prepozna priliku da bude bolji čovjek i to javno objavi, zaslužuje da mu povjerujemo. Iza nas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan gdje ljudi koji se smatraju vjernicima znaju moć ispovijedi i pokajanja.

Zašto onda kad se javna osoba javno pokaje i "ispovjedi" za grijehe koje je neminovno počinio, sumnjamo u namjere, još ga više gazimo, tražimo u tome osobnu korist? Moj stav prema njegovoj javnoj isprici je stoga pozitivan, mislim da je trebalo hrabrosti i spremnosti na javni linč, izložio je sebe i svoju obitelj velikom riziku i stresu uz obećanje da će se liječiti. Priznajem ovisnost kao bolest i želim njemu i njegovoj obitelji svako dobro. Što se tiče mogućih kaznenih djela u njegovom prethodnom ponašanju, žrtve će ga svakako tužiti i to treba svakako procesuirati. No, to je već drugo pitanje koje je on i ovim priznanjem otvorio – kaže za Večernji list komunikologinja Mirela Španjol.

- "Tko prizna - pola mu se prašta!" Stara izreka. Ja bih naglasila ovu riječ - pola, zbog one druge polovine koju mu ne opraštamo, Ni njemu ni drugima. Čekamo nadležne institucije da odmjere pravednu kaznu koja će biti opomena i njemu i ostalima kojima ugled, talent i uspjeh ne daju pravo da seksualno uznemiruju kolegice. Žao mi je zbog njega, zbog njegove majke, žene i djece – kaže nam psihologinja Ljubica Uvodić Vranić.

FOTO Ida Prester odgovorila na prozivke žena o slučaju Matanić! A druge mu dale podršku...

Zagreb: Redatelj Dalibor Matanić
1/21

VEZANI ČLANCI:

Komentara 18

JO
JovanC
16:38 08.04.2024.

Pojavu osuditi, druga Matanica spasiti. Ili spasavanje vojnika Ryana. Nece vam to proci. Gdje ste silni zagovornici isambulske konvencije? Gdje ste svi vi iz udruga koji sisate milijune na racun kvazi zastita zena? Sutite malo ha?

Avatar ljutapica
ljutapica
16:48 08.04.2024.

Ono kad se ljevičari pozivaju na Uskrs?! 🤨 Daj, molim vas, šutite, kako vas nije sram!!! Za što ste vi gospođo "stručLJakinja"?

MI
miliša
17:14 08.04.2024.

Još jedna apologetkinja predatora - fuuuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije