Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
subvencioniranje stambenih kredita

Štromar najavio promjene u stambenoj politici, saznajte što se mijenja

Predrag Štromar
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
27.12.2018.
u 10:15

Štromar je rekao da će u rujnu iduće godine biti otvoreni novi natječaji za subvencionirane stambene kredite

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar najavio je promjene u stambenoj politici u 2019., posebice u modelu POS-a.

Gostujući u emisiji 'U mreži Prvog' na HRT-u, rekao je da će u rujnu iduće godine biti otvoreni novi natječaji za subvencionirane stambene kredite. 

- Sigurno ćemo još nešto mijenjati, još radimo potpune analize, ali svakako ćemo u izmjenama zakona uvesti da onaj tko ima dijete i ulazi u novi stan ili novu kuću, da mu subvencija djelomično bude za to dijete koje već ima, a ne samo da se subvencije povećavaju za djecu koja se rode kad se primaju te subvencije - rekao je Štromar.



Ministar je najavio javnu raspravu oko toga zakona. Očekuje da će njegova izmjena stupiti na snagu u lipnju ili srpnju.

Pogledajte video: Što nam donosi smanjenje PDV-a

Komentara 9

CA
campa
10:20 27.12.2018.

Kako mislimo napredovati kad nam ministarstva mjenjaju zakone svakih nekoliko mjeseci.Koliko zakona je donešeno u zadnjih nekoliko godina a koliko ih je donio i primjenio u ove dvije godine Štromar.

TG
top_gun
15:30 27.12.2018.

štromar misli da je dobar ministar jer uokolo dijeli naše pare, jedva čekam sljedeće izbore da se zauvijek riješimo haenesa...

SV
svakogdana
11:11 27.12.2018.

svaki stan će imati 5 razdjelnika a poslove u stanu će obavljati nadničar saucha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije