Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demografija

Strmota: 'Prije ne, nego da, ali možda bih pod nekim uvjetima prihvatio poziciju ministra'

Marin Strmota
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
13.06.2018.
u 15:55

Novinari su tada konstatirali da su te mjere predstavljene već prije tri mjeseca, a Strmota se neočekivano složio s novinarima i nazvao sve to 'jednim velikim folklorom'

Bivši državni tajnik u Ministarstvu demografije Marin Strmota gostovao je u emisiji N1 uživo, a na pitanje bi li u budućnosti prihvatio poziciju ministra, kada bi mu je ponudila neka politička opcija rekao je: "Nisam baš siguran. Prije ne, nego da. Možda pod nekim uvjetima i kada bih vidio da mogu neke konkretne stvari raditi. Prepoznala bi se tada politička volja aktera na nekoj budućoj političkoj sceni, ali zasad ne vidim neku perspektivu sudeći kako se danas stvari čine", kazao je. 

Podsjetimo, Strmota je demograf koji je široj javnosti postao poznat  u veljači kada je iznenadno, na konferenciji za novinare, podnio ostavku na mjesto državnog tajnika, a to se dogodilo samo nekoliko trenutaka nakon što je ministrica Nada Murganić predstavila zaključke sa sjednice za demografsku revitalizaciju Hrvatske.

Novinari su tada konstatirali da su te mjere predstavljene već prije tri mjeseca, a Strmota se neočekivano složio s novinarima i nazvao sve to 'jednim velikim folklorom'.

"Slažem se s vama, ovo je jedan veliki folklor. Ja kao demograf smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno, država izumire, imamo najgore stanje od kad postoji država. Ovako neozbiljno pričati o ovome... Ja kao mladi čovjek, građanin Hrvatske, otac dvoje djece, suprug nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom", kazao je u veljači Strmota napustivši konferenciju.

Marin Strmota
1/6

Komentara 3

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
16:37 13.06.2018.

Strmi, kupi si kičmu! Kad si dao ostavku svi su mislili da ju imaš!!! Beskralježnjaci su niži oblik života i gmižu po saboru!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:32 13.06.2018.

jedan jedini posteni Hdzovac.

DU
Deleted user
16:26 13.06.2018.

Moze hrvatska oformiti i 4 ministarstva za problematiku iseljavanja ali nista se nece i ne moze uciniti...jer lavina iseljavanja je pokrenuta ..a zaustaviti je mogu radna mjesta sa normalnim placama a sve ostalo su price kgk plenkovica njonje i sonje...kadd vidite komunikaciju kgk i njonje sve vam je jasno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije