Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kopački rit

Strizrep: Čačić i Holy će se složiti iako oboje trebaju popustiti

Kopački rit (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
24.04.2012.
u 12:47

Ministrica Mirela Holy zbog obveza nije došla na porinuće ekobrodice, no poslala je svog pomoćnika Nenada Strizrepa koji kaže da nema sukoba između nje i prvog potpredsjednika Vlade

U sklopu obilježavanja Dana planete Zemlje danas je u parku prirode Kopački rit svečano porinuta nova ekobrodica za posjetitelje "Vidra". Namjena brodice, koja je hrvatski proizvod (sagrađena je u brodogradilištu Vodogradnja Osijek), edukacija je posjetitelja o važnosti močvarnih i vlažnih staništa. Elektropogon brodice promovirat će svijest o potrebi prelaska na upotrebu obnovljivih izvora energije.

Brodica je kapaciteta 60 putnika i plovit će vodenim površinama posebnog zoološkog rezervata Kopački rit bez ikakve buke i bez uznemiravanja životinja koje tu
obitavaju.

– To je simbolički korak, ali pokazuje zaokret, da se okrećemo obnovljivim izvorima energije – kazao je pomoćnik ministrice zaštite okoliša Nenad Strizrep. Ministrica Mirela Holy, premda je njezin dolazak najavljen, zbog drugih se obaveza nije pojavila u Baranji, a njezin pomoćnik novinarima je kazao da sukob na relaciji Holy – Čačić oko solarnih polja – ne postoji.

– Nema sukoba. Različita su mišljenja koja se usklađuju na Vladinim sastancima, no svima je interes isti – održivi razvoj Hrvatske. Sigurno je da će se prvi potpredsjednik Vlade i ministrica složiti, no svatko treba popustiti u jednom dijelu – dodao je Strizrep.

Umjesto ministrice, koja je trebala biti kuma ekobroda, kumom je postala predstavnica Svjetske banke Natalie Johnson. 

Komentara 3

EL
EJAKULARNA LOBOTOMlJA
13:00 24.04.2012.

Čačić i Holy su jednaki....oboje su zaposlili optužene u najviša državna tijela baš su si konkuirencija !

LU
luksa
13:34 24.04.2012.

Zašto kod nas ministar mora otvoriti ovo, pomočnik ministra porinuti čamac, a o predsjednicima da ne govorim? Dotični izgubi radni dan, potroši dnevnicu, svoju i svog vozača, benzin itd. Tu su još i troškovi ostalih uvlakača koji se prikrpaju \"otvaranju\", catering i ostalo. Izgleda da i SDPove \"fimi medije\" sasvim uspješno posluju.

PE
petrajanaluka
13:56 25.04.2012.

Eko i hr proizvod,to je ljepoSve pohvale zelen je,proizveden i realiziran projekt u Hrvatskoj na području turizma i tehnologije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije