Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGOVORILI CIJENU PRODAJE

Strava u Slavoniji: Roditelji prisilili djevojku (15) na brak s mladićem (14) pa ju zatočili i tukli

Ilustracija zlostavljanja žene
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
26.10.2021.
u 10:24

Županijski DORH u Slavonskom brodu obavio je dokazne radne prvog ispitivanja roditelja mladića i djevojke

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo je istragu protiv četvero okrivljenika, roditelja dvoje djece, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovine ljudima. Roditelji 15-godišnje djevojčice iz grada na području Brodsko-posavske županije terete su da su svoju kći protivno njezinoj volji prisilili na brak sa 14-godišnjim dječakom te da su s dječakovim roditeljima dogovorili cijenu prodaje.

U Županijskom državnom odvjetništvu obavljene su dokazne radnje prvog ispitivanja 35-godišnjeg hrvatskog državljanina i 30-godišnje srpske državljanke, roditelja dječaka, te 36-godišnjaka i 37-godišnjakinje, hrvatskih državljana, roditelja djevojčice. Doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela počinjenih u stjecaju.

- Postoji osnovana sumnja da su prvookrivljenik i drugookrivljenica počinili kaznena djela trgovanja ljudima, protupravnog oduzimanja slobode i teške tjelesne ozljede u pokušaju, da je trećeokrivljenik počinio kaznena djela trgovanja ljudima i prijetnje te da je četvrtookrivljenica počinila kazneno djelo trgovanje ljudima – navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

Osnovano se sumnja da su prvookrivljenik i drugookrivljenica (roditelji dječaka) početkom lipnja ove godine u jednom gradu na području Brodsko-posavske županije došli u kuću u kojoj je živjela djevojčica (15) kako bi s njezinim roditeljima, odnosno trećeokrivljenikom i četvrtookrivljenicom dogovorili prisilni brak oštećenice s 14-godišnjakom te dogovorili cijenu prodaje. Petnaestogodišnjakinja se protivila takvom braku, no trećeokrivljenik (otac) je, uz prijetnje fizičkim nasiljem, navedeno realizirao, navode u DORH-u. Dječakovi su roditelji na štetu djevojčice počinili kaznena djela trgovanja ljudima i protupravnog oduzimanja slobode, a pokušali su joj nanijeti i tešku tjelesnu ozljedu.

>> VIDEO Nove preporuke HZJZ-a: Tko ne mora u karantenu, što napraviti ako ste bili u bliskom kontaktu...

Komentara 24

TO
tomkuk
10:46 26.10.2021.

Što ne napišete da se radi o Romima.

BA
bardonkaldian
10:28 26.10.2021.

Zagorjeli Hrvati, podrijetlom iz Indije?

SC
schteff
10:56 26.10.2021.

#spasi me! Jelena Veljača!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije