Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strahote rata u ukrajini

Strava kod Kijeva: U grobnici pronađena tijela načelnice, njenog supruga i sina: '10 dana su ih držali kao taoce'

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
04.04.2022.
u 15:41

Rusi pak opovrgavaju zločin u Buči i drugim mjestima u okolici Kijeva nazivajući to ukrajinskom provokacijom te tvrde da su Ukrajinci lažirali snimke.

Novinarka BBC-ja Yogita Limaye posjetila je grobnicu u selu Motižin, zapadno od Kijeva, u kojoj su se nalazila tijela četiri osobe koje su ubile ruske snage. Slike tijela i dalje se pojavljuju na ulicama Buče i obližnjeg Irpina, a Ukrajinske vlasti kažu da su tijela 410 civila dosad pronađena u područjima oko Kijeva.

Tijela su sada identificirana, a riječ je o načelnici Olhe Sohnenko, njenom suprugu i sinu. Četvrto tijelo nije identificirano.

Obitelj su prije 10 dana oteli Rusi i držali ih kao taoce, rekao je na Telegramu načelnik sela Makariv Vadym Tokar. Ruska vojska je navodno došla u kuću Sohnenko gdje su izvršili pretrese, zaplijenili automobil i otišli.

Video: Pronađeno najmanje 400 tijela civila, raste strah da Buča nije jedina: 'Ovo je doktrina antipartizanskog ratovanja'

"Htjeli su odvesti samo Olhu, ali njezin je suprug inzistirao da će poći s njom, a nakon šest sati odveli su i njezinog sina", rekla je zamjenica šefa regionalnog vijeća Kijeva Tetiana Semenova, prenijeli su ukrajinski mediji. Ona je kazala da postoji sumnja da je u selu "djelovao izdajnik koji je okupatorima rekao gdje živi načelnica i aktivni mještani".

Podsjetimo, gradonačelnik Buče Anatoliy Fedoruk rekao je za CNN da Ukrajinci neće oprostiti ruskom narodu za zločine koji su se ovdje dogodili. Radi se na identifikaciji tijela ubijenih civila, za koje je gradonačelnik Fedoruk rekao da su ih "ruski okupatori neselektivno ubili. Mnogi od njih su stariji ljudi".

"Stječemo dojam da su ruski okupatori dobili zeleno svjetlo od Putina i Šojgua, ruskog ministra obrane, da imaju safari u Ukrajini, a nisu uspjeli zauzeti Kijev, pa su svoju frustraciju iskalili na Buči i okolnim područjima", dodao je.

Visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet rekla je da se sva tijela moraju ekshumirati i identificirati u ukrajinskom gradu Buča kako bi se osigurala istraga mogućih ratnih zločina.

Rusi pak opovrgavaju zločin u Buči i drugim mjestima u okolici Kijeva nazivajući to ukrajinskom provokacijom te tvrde da su lažirali snimke.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE.

 

Komentara 3

Avatar arhaika
arhaika
16:29 04.04.2022.

Prestrašno. I Eu zemlje već sad biraju svoju lagodnost s ruskim plinom umjesto da se svi solidariziramo i istrpimo pa što bude.

BE
bezvrijedanyugodinar
16:26 04.04.2022.

Putko je mirotvorac kao i Slobo, oni se bore protiv nacizma, a da nikako nađu te naciste

SI
siny
16:06 04.04.2022.

Tko bi se tome nadao od rusa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije