Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svijet zgrožen pokoljem

Macron hitno traži nove sankcije zbog zločina u Buči: Odgovorni moraju platiti

Macron
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
04.04.2022.
u 09:28

Ukrajina je optužila Rusiju za "namjerni masakr" u Buči, nakon što su novinari pronašli najmanje 20 tijela razbacanih po ulicama, no Rusija je te tvrdnje nazvala ratnom "propagandom".

Potrebne su dodatne sankcije Rusiji nakon izvještaja o ubijanju civila od strane ruskih snaga u gradu Buči u blizini Kijeva, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Ukrajina je optužila Rusiju za "namjerni masakr" u Buči, nakon što su novinari pronašli najmanje 20 tijela razbacanih po ulicama, no Rusija je te tvrdnje nazvala ratnom "propagandom". Macron je za radio France Inter rekao da postoje "vrlo jasni tragovi" koji ukazuju na to da su ruske snage odgovorne za ratne zločine u Ukrajini.

Rekao je da će Francuska morati koordinirati s europskim saveznicima. "Odgovorni moraju platiti za ono što se dogodilo", rekao je.

Video: Svijet zgrožen pokoljem u Buči, traži se istraga: 'Rusi su napravili masakr, gori su od ISIS-a'

Podsjetimo, Sjedinjene Države i NATO užasnuti su otkrićima zločina pripisanima ruskim snagama u Buči blizu Kijeva i upozorili su da odlazak Moskve iz te regije ne znači nužno "stvarno povlačenje" niti donosi nadu u deeskalaciju.  Američki državni tajnik Antony Blinken rekao je da su fotografije velikog broja ubijenih Ukrajinaca u Buči mučne, te da će oni koji su ih počinili odgovarati za ratni zločin. 

Rusija pak odbacuje tvrdnje. Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da su snimke mrtvih civila u ukrajinskom gradu Buči "naručile" Sjedinjene Države kao dio zavjere da se okrivi Rusija.

"Tko su majstori provokacija? Naravno, Sjedinjene Države i NATO", rekla je glasnogovornica ministarstva Maria Zakharova u intervjuu na državnoj televiziji kasno u nedjelju, prenosi Reuters.

Zakharova je rekla da je neposredna negodovanja Zapada zbog slika mrtvih civila ukazivala na to da je priča bila dio plana da se naruši ugled Rusije.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Komentara 2

FA
fajlpz
10:08 04.04.2022.

Ah ti ameri i mrtve podmeću.I onda recimo da srbi i rusi nisu braća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije