Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadroviranje

Stožer traži ostavku ravnatelja HRT-a Radmana

goran radman (1)
Foto: Robert Anić/ Pixsell
06.11.2013.
u 12:45

Razlog zahtjeva za neopozivom ostavku Radmana, ali i šefa HND-a Zdenka Duke jest, navode u Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara, progon novinarke i urednice Karoline Vidović Krišto, čiju je karijeru i privatni život HRT pokušao uništiti.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara traži neopozivu ostavku glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i svih rukovoditelja i urednika na HRT-u, ali predsjednika HND-a Zdenka Duke i predstavnika HND-a na HRT-u i ostalim medijima.
Razlog je takvoga zahtjeva ove skupine protivnika uvođenja ćirilice u Vukovaru, "jedinstveni slučaj i način na koji se progoni Karolina Vidović Krišto, a koji je najbolja slika ideologizacije koja se od postojanja hrvatske države i HRT-a provodi na HRT-u.

– Tražimo, pozivajući se na Ustav RH, Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji, Zakon o elektroničkim medijima, Ugovor između Vlade RH i HRT-a, argumentirano objašnjenje u pisanom obliku zašto su ukinuti program i emisija Slika Hrvatske te zašto je suspendirana urednica programa i emisije Slika Hrvatske gđa Karolina Vidović Krišto, navodi se u zahtjevu.
Spominje se i da je ignorirajući i kršeći sve mjerodavne zakonske i ustavne propise, HRT, na čelu s Goranom Radmanom, svojim postupkom pokušao uništiti ne samo profesionalnu karijeru nego i privatni život svoje novinarke/urednice Karoline Vidović Krišto, izdigao se iznad zakona i Ustava te ozbiljno narušio demokratski poredak Republike Hrvatske kao i izravno pokušao manipulirati hrvatsku javnost onemogućujući joj pravo na informaciju i javnu raspravu. Zahtjev su potpisali, među ostalima, i biskupi Vlado Košić i Valentin Pozaić.

Komentara 20

DI
Dingač
13:09 06.11.2013.

i treba ga najuriti s hrt kao psa. ono navedeno je samo mali dio razloga zašto ga treba naglavačke izbaciti sa hrt. plus za pljačku ga treba strpati u remetinac pored čačića i sanadera.

LU
lukasoliver
13:18 06.11.2013.

Ovaj milijuner komunist nikako nebi smio biti na funkciji koju obnasa..Siri komunizam i jugoslavenstvo , a u isto vrijeme se obogacuje i postaje tajkun. U tom ga najvise podrzao Josipovic i komunisticka bagra milijunera. Lik je bez karaktera kao ii svi komunisticki tajkuni.

LO
lokun
15:15 06.11.2013.

Memorandumsku politiku televizija s Prisavlja provodi bolje nego im sestrinska iz Beograda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije