Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJASNIO MINISTAR BAČIĆ

Što stoji iza novog sporazuma o gradnji Dinamovog stadiona? 'Dogovore smo priveli kraju'

Na današnji dan 1912. službeno je otvoren nogometni stadion Maksimir u Zagrebu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
06.12.2023.
u 18:05

Potpisivanjem sporazuma konačno će se stvoriti pretpostavke za izgradnju novog stadiona, koji je vladinom odlukom ranije proglašen građevinom od nacionalnog interesa

Premijer Andrej Plenković najavio je da će Vlada na sutrašnjoj sjednici riješiti pitanje zemljišta stadiona Maksimir a o čemu se konkretno radi upitali smo potpredsjednika Vlade, ministra graditeljstva Branka Bačića.

- Radi se o dva sporazuma koji će Vlada potpisati sa Zagrebačkom nadbiskupijom i Gradom Zagrebom. Na temelju Zakona o povratu imovine oduzete za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, Nadbiskupija, koja je podnijela zahtjev za povrat zemljišta u Maksimiru, bit će obeštećena kroz 10 lokacija u gradu Zagrebu za izgradnju crkava i drugih vjerskih objekata – rekao nam je ministar te pojasnio da je riječ o pet lokacija u vlasništvu Grada, četiri u vlasništvu privatnih osoba, a jedna u mješovitom.

Sve će te lokacije preuzeti država. One koje su u gradskom vlasništvu zamijenit će državnima, a privatne će čestice otkupiti i sve na kraju prenijeti Nadbiskupiji u zamjenu za zemljište u Maksimiru, nad kojim se ne može provesti restitucija jer je odavno u drugoj funkciji. Grad je suglasan da se na tim česticama grade vjerski objekti, što je moguće i po Generalnom urbanističkom planu pa će se, ističe Bačić, potpisivanjem ovih sporazuma konačno stvoriti pretpostavke za izgradnju novog stadiona, koji je vladinom odlukom ranije proglašen građevinom od nacionalnog interesa.

- Dogovore smo sada priveli kraju, na zadovoljstvo svih triju strana - zaključuje ministar. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Evo kako će izgledati novi stadion u Zagrebu na kojem će se igrati Liga prvaka

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Bill Carson
Bill Carson
18:38 06.12.2023.

NE javni novac koristiti. Privatnici su dobrodošli domaći i inozemni.

ZA
!zagreb!
04:41 07.12.2023.

Samo mogu reći sramota za Dinamo, za Zagreb, za Hrvatsku da odavno nemamo lijepi mali stadion od barem 15000 gledatelja. Kao glavni grad jedne EU države. Mi smo nogometna nacija pa barem da imamo minimum minimuma.

SG
Saul Goodman
18:17 06.12.2023.

Taj stadion nikada neće biti izgrađen, vjerujte mi. Kao i zadnji put 1997/1998 , kad su Hirvatinčić i Novosel vodili "grqdnju" i kada su pokradena 2 stadiona i do dana današnjeg skoro 30 godina stoji tako ovo ruglo, najvjerojqtnije će i sada biti tako - pozivam novinare da pregledaju i izvođače i troškovnike, sve će im biti jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije