Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOMBA NA KONCERTU

Objavljena prva fotografija napadača iz Manchestera

Foto: Press Association/Pixsell
1/5
24.05.2017.
u 08:55

Muškarac, 23-godišnjak, kojega je policija uhitila u utorak u posebnoj akciji u južnom Manchesteru u svezi s napadom, vjerojatno je Abedijev brat

Osumnjičeni bombaš samoubojica koji je u ponedjeljak ubio 22 ljudi na koncertu u Manchesteru u sjevernoj Engleskoj identificiran je kao 22-godišnji Salman Abedi, rekla je britanska policija.

Abedi je rođen u Manchesteru 1994., a roditelji su podrijetlom iz Libije, rekli su američki sigurnosni dužnosnici, navodeći britanske obavještajne dužnosnike.

Njegovi su roditelji emigrirali iz Libije u London, a zatim su se preselili u Fallowfield u južnom Manchesteru, gdje žive najmanje 10 godina, rekli su dužnosnici.

Američki vladin izvor rekao je kako istražitelji provjeravaju je li Abedi putovao u Libiju i je li tamo bio u dodiru s militantnima Islamske države.

Policija je pretresla jednu kuću u Elsmore Roadu u Fallowfieldu ranije u utorak.

U utorak, u posebnoj akciji u južnom Manchesteru, policija je u svezi s napadom uhitila 23-godišnjeg muškarca za kojega se vjeruje da je Abedijev brat, navodi se u medijskim izvješćima.

Abedi je imao sestru po imenu Jomana Abedi, rekli su američki sigurnosni dužnosnici.

Abdala Yousef, glasnogovornik džamije Didsbury u Manchesteru, rekao je kako su Abedijev otac i brat molili u toj džamiji, ali da je Abedi posjećivao drugu džamiju.

1/9

"Uspio sam doći do nekoga tko poznaje obitelj. On je potvrdio da su se otac i sestra i ostatak obitelji preselili u Libiju i otišli tamo odmah nakon revolucije u kojoj je Gaddafi ubijen", rekao je Yousef. On je kazao kako je moguće da su braća otada putovala između dviju zemalja.

Povjerenik džamije Fawzi Haffar rekao je da je Abedijev otac trenutačno u Libiji i da je tamo već dulje vrijeme.

Komentara 15

BO
booloo
00:17 24.05.2017.

istjerat mu obitelj iz engleske. možda drugi to ozbiljno shvate pa prijave svog člana teroristu

DU
Deleted user
04:45 24.05.2017.

Znam da je ovo brutalno, ali to je jedini način da se barem malo smanji mogučnost ovh monstruma ubojica. Dakle oni moraju znati da nakon njihove smrti, poseban odred policije skuplja svu njegovu rodbinu, bližu i daljnju, koja se nalazi bilo gdje na planeti, bez obzira na spol i dob, zatim svu tu rodbinu vjerski skrnavi, da po njihovim običajima nemaju raj na nebu, zatim muči i na kraju likvidira. Na taj način svaki potencijalni samoubojica koji se očito ne boji vlastite smrti, ipak će dobro razmisliti hoće li u tu smrt i to bolnu i sramotnu povesti sa sobom i svu svoju širu i daljnju rodbinu, a svoj toj rodbini itekako daje dobar motiv da svog rođaka sumnjivog ponašanja odmah prijavi. Znam da je brutalno, ali niti njihove metode nisu manje brutalne!

JU
jureknez26
05:51 24.05.2017.

Treba mu sav korijen očistiti i onda nema straha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije