Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO SE VIDIMO U EU
Povratak na članak

Što najčešće pitamo o EU - Halo, hoću li u EU imati veću plaću?

Ministarstvo vanjskih poslova pripremilo je odgovore koji će građanima pomoći da donesu pravu odluku na referendumu

Komentari 192

OB
-obrisani-
13:04 13.04.2011.

hoce li HRVATSKA imati iste kriterije prema EU clanicama iste kao --EU--prema HRVATIMA ?????? Sto znaci radnici iz EU-a nece smjeti 7 godina u HRVATSKOJ s ezaposljavati???Hvala....

VL
KA
kajinx
14:06 13.04.2011.

EuRopska Unija - NE ! Čitajte o Codex Alimentarius (Google, YouTube), to će nam navaliti te uništiti naciju.

VL
Avatar @veNLO
@veNLO
14:08 13.04.2011.

ijurin O čemu ti to? Što se neće moći krasti? Tko je platio komu mito pri kupnji Daimler Benz ovih kamiona? Korupciju nisu mi izmislili. nego EU.

VL
Avatar @veNLO
@veNLO
15:52 13.04.2011.

kumajela Zaborila si dodati: Mjesto za potpisivanje peticije: gopetition.com/petition/44672.html

VL
Avatar Gentoo
Gentoo
16:08 13.04.2011.

Kad uđemo u EU moći ćemo otvarati nove biznise - javne kuće. Sve ćemo žene zaposliti.

VL
TJ
TataEU-Janez
09:57 14.04.2011.

Dragi Hrvati...nemojte shvatiti za ozbiljno što piše moj sin pošto on ima nekih zdrastvenih problema!

VL
OB
-obrisani-
12:13 13.04.2011.

Zar nitko nije pitao možemo li potražiti zaposlenje u EU odmah nakon ulaska ili se to pitanje ne spominje zbog neugodnog odgovora?

VL
AM
a_morte_i_rossi
12:16 13.04.2011.

pod broj 1 neka ljepo objasne da se ukida carina na uvoznu robu na kojoj su godinama krali i ukida se stopa pdva na hranu od 23 posto na 12 posto po Ez standardima.... trebalu su objasniti da će im biti žao šta ne mogu oni više dirigirati cijenu i krasti narod, već da će od sad \"šmrc\" običan hrvatski građanin imati veći standard i kupovnu moć.....KONAČNO JE DOŠAO KRAJ LOPOVIMA.....HVALA EU ŠTO ČEŠ DOVESTI REDA U OVE LOPOVSKE BARBARE I POSTKOMUNISTIČKE DEMOKRATE

VL
Avatar @veNLO
@veNLO
12:22 13.04.2011.

Unatoč trudu zaposlenika ministarstva ( i trošku, ne zaboravimo), unatoč pomnom biranju pitanja i odgovora koje će prezentirati javnosti - nisu uspjeli donijeti ni jedan odgovor u kojem bi opisali što bi bilo bolje za nas u EU, ali su zato donijeli nekoliko odgovora koji pokazuju što će biti gore - bit će kabotaže, bit će daljeg manipuliranja cijenama goriva i hrane.. Što bi tek bilo da su naveli pitanja i odgovore koji pokazuju sve štete ulaska u EU po svakog od nas, osim odabranih elita?

VL
OB
-obrisani-
12:25 13.04.2011.

moje pitanje--HOCELI NAM ---EU--DATI KOLEKTIVNU SOCIJALU,?????hvala lijepa...

VL
CI
cici14
12:28 13.04.2011.

He he To smo ti mi hrvatići. Svi bi ako može džabe u EU dvorištu. Nitko nije pitao kakva im je popunjenost radnog vremena, ljubaznost i slično. Samo prava, prava, prava i ak bi moglo malo lovice sa strane. EUU će nas proždrijeti, uzeti prirodne resurse, da nahrani svoju buraniju, a mi ćemo i dalje biti tamo sezonski berači jabuka, osim vrhunskih stručnjaka, kojih u Hrvatskoj više ni nema. Osim toga sve je već dogovoreno, ma što mi referendumovali, samo se čeka da se još malo sagnemo i naguzimo više.

VL
Avatar Tango
Tango
12:31 13.04.2011.

Kako to da se nitko ne pita nije li referendum o ulasku u EU trebao biti raspisan već odavno, prije otvaranja svih pregovora? Ponižavanje je umnih sposobnosti običnih građana krenuti u pregovore a ne upitati javnost želi li uopće biti dio EU i vide li ljudi sebe tamo?

VL
Avatar @veNLO
@veNLO
12:33 13.04.2011.

Pitanje: Koliki će biti iznos poticaja za hrvatske seljake u EU? Isti kao i u bogatijim zemljama članicama? Odgovor: ? Pitanje: Hoće li ravnopravno moći u trgovačkim lancima prodavati svoju robu domaći i strani proizvođači? Odgvor: \'? Pitanje: Hoće lili se u Hrvatsku moći doseliti bilo tko od 500 milijuna stanovnika EU? Odgovor: ? Pitanje: Hoće li državljani EU imati isto pravo kupovanja zemljišta u HR kao i domicilno stanovništvo? Odgovor:?

VL
B6
Booyaka 619
12:34 13.04.2011.

Odgovor na pitanje iz naslova: Nećeš imati veću plaću seljačino glupa, ali će nam zato cijene u maloprodaji i usluga porasti od 30-50% (kako bi licemjerni političari rekli - europske cijene) Zato, pamet u glavu: NE u EU. Možemo se mi i na drugi način distancirati \"od Balkana\", za početak poštenim političarima, pametnim zakonima, povećanjem proizvodnje, pametnom ekonomskom politikom i većim zapošljavanjem postići da u smislu povećanja ekonomske snage zemlje i osobnih primanja imamo veće plaće te da tako postignemo \'europski\' život. A ne gologuzi, puzajući, bez truna suvereniteta moljakati neokolonizatore da dođu i preuzmu sve što valja. Hrvatska Hrvatima i ostalim hrvatskim građanima - NE U EU

VL
OB
-obrisani-
12:34 13.04.2011.

cujem da 7 godina nakon ULAZKA U--EU-- PUF-Hravti nece smjeti Raditi u EU,heeehheheheh jel to istina,,,

VL
DD
DDUVNJAK
12:35 13.04.2011.

EU kaj god! Ova propaganda je sramotno plaćena iz našeg poreza . Naravno kad su to tako koncipirali njihovi gospodari u EU. Ako je naš novac u pitanju trebalo je pola odvojiti za a pola protiv. Sve se svodi naa polazište da su Hrvati OVCE pa i referendum prave pro forme. Kad budeš prevaren i počneš meketati od muke reći će -TO SI TI ODLUČIO! Čini mi se da je tako bilo i u Titovom samoupravljanju.

VL
VI
visio
12:35 13.04.2011.

4. Kolika će nam biti plaća kad uđemo u Europsku uniju? Visina plaća ovisi isključivo o našoj produktivnosti i konkurentnosti. Koji glupi odgovor!! hoće li biti debila s 0800 broja u EU!? naravno, oni će vam biti na vlasti... NE,NE, nećete imati veću plaću, jer će te biti zadnji šljam i sluge!!!! NE EU!!!!!! i ovakvi članci, kao šatro istraživačko novinarstvo, kao moraju demistificirat eu!! mrš!!!!

VL
DU
Deleted user
12:41 13.04.2011.

Hoćemo li se moći zaposliti u bilo kojoj članici EU nakon pristupanja? O: To ovisi o članici. Najvjerojatnije zabrana normalnog kretanja radne snage među članicama za državljane RH barem 7 godina, što će reći toliko smo još građani drugog redada u EU, a poslije ko živ ko mrtav...

VL
AA
aabbcc
12:46 13.04.2011.

4. Kolika će nam biti plaća kad uđemo u Europsku uniju? Visina plaća ovisi isključivo o našoj produktivnosti i konkurentnosti. _________________NE___________________________ Dobit poslodavca zavisi od produktivnosti i konkurentnosti a u kapitalizmu je trzisna privreda i velicina place zavisi od ponude i potraznje na trzistu rada. Nece Vam niko dati vecu placu ako na trzistu rada moze uzet, pronaci jeftinijeg i boljeg radnika. __ O profilu, obrazovanju radnika odlucuje pozlodavac po zakonima iz 30 god proslog stoljeca i moze krmka postaviti na radno mjesto ako mu odgovara a zakonom nije drukcije regulisano kao npr: vozac u javnom prometu mora imati prometnu dozvolu...

VL
IJ
ijurin14
14:18 13.04.2011.

NLO....poštujem tvoje mišljenje ali drugo je korupcija a sasvim nešto drugo -krađa!!!

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.