Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže osvježenje

Promjena vremena: Nakon velike vrućine pripremite se na pljuskove i grmljavinu

U Opatiji pao proljetni pljusak
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
02.07.2020.
u 08:57

Oborina će mjestimice biti obilna, prvenstveno u središnjim predjelima.

Nakon razdoblja velikih vrućina, prema prognozama, trebalo bi nam stići osvježenje.

Državni hidrometeorološki zavod za danas tako predviđa pretežno sunčano, vruće i sparno vrijeme. U unutrašnjosti će uz lokalno jači razvoj oblaka biti pljuskova i grmljavine, osobito u drugom dijelu dana. Slab do umjeren jugozapadni vjetar postupno će u središnjim i istočnim predjelima okretati na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša temperatura zraka od 29 do 34 °C.

Pogoršanje vremena očekuje se u petak. Bit će umjereno i pretežno oblačno, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu uz kišu i pljuskove s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji, navodi DHMZ. Oborina će mjestimice biti obilna, prvenstveno u središnjim predjelima. Na dalmatinskoj obali sunčanije i uglavnom bez oborine. Vjetar većinom umjeren sjeverni, na sjevernom Jadranu bura, u Dalmaciji veći dio dana zapadnjak i jugozapadnjak.

Najniža temperatura zraka na kopnu od 15 do 20, na Jadranu između 21 i 24, a najviša dnevna od 26 do 31 °C.

Promjenjivo će biti i u subotu uz čestu kišu, a mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. U nedjelju će biti stabilnije i sunčanije, ali neće biti vruće kao jučer.

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
11:45 02.07.2020.

dosta više ove represije s neba, sad vrućina, sunce, sad kiša, vjetar, nevrijeme! odispod prijete potresi, klizišta... kakve su to fore, čuđenje nad ljetnim pljuskom?!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije