Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATJEČAJ

STIHOMANIJA – kreativnošću ka uspjehu

stihomanija
29.12.2016.
u 07:07

U svakom razredu svake prijavljene škole tražimo po dva najbolja teksta, a njihovi autori automatski postaju polufinalisti. Svi polufinalisti jedne škole ulaze u bubanj za izbor samo jednog finalista

Večernji list kao najutjecajnija dnevna novina u Hrvatskoj redovito pokreće društveno-odgovorne projekte u raznim sferama.

Posebno smo osjetljivi na najmlađe naraštaje i uvijek pokušavamo doprinijeti odgoju i kreativnom razvoju kako osnovno- tako i srednjoškolaca. Smatramo da je naša dužnost, zajedno s roditeljima i odgojno-obrazovnim institucijama, pobuditi u mladima interes za učenjem, opismenjavanjem, stvaranjem te razvojem kognitivnih sposobnosti, jer svjesni smo da u današnje doba, kad je sve dostupno zahvaljujući naprednoj tehnologiji, mladi sve rjeđe pronalaze interes u klasičnom, tradicionalnom stvaralaštvu, bilo da se radi o pisanju, crtanju, skladanju i sl.

Razmišljajući u tom smjeru, osmislili smo projekt „Stihomanija“ kojim želimo, u prvoj sezoni njegova postojanja, potaknuti ravnatelje i profesore osnovnih i srednjih škola, ukoliko procijene da im je ovaj projekt zanimljiv, da motiviraju svoje učenike da se okušaju kao tekstopisci.

Stoga pozivamo ravnatelje i profesore da prijave svoje škole na kreativni natječaj. U svakom razredu svake prijavljene škole tražimo po dva najbolja teksta, a njihovi autori automatski postaju polufinalisti. Svi polufinalisti jedne škole ulaze u bubanj za izbor samo jednog finalista.

Stručna komisija koja će odabirati polufinaliste i finaliste sastoji se od tri člana te predsjednika komisije. Članovi komisije su poznati pisac i pjesnik Enes Kišević, skladatelj i diskograf Miroslav Rus te skladatelj i producent Nenad Ninčević, a komisijom predsjeda kantautor Ivan Zak, koji za Valentinovo, 11. veljače 2017. godine, organizira svoj najveći koncert karijere u zagrebačkoj Areni. Ulaznice za njegov koncert namijenjene su kao nagrada svim polufinalistima i finalistima natječaja. Svi finalisti ulaze potom u još jedan krug natjecanja – Ivan Zak bira jednog super finalista/pobjednika, čiji će tekst potom u narednom periodu i uglazbiti.

Svi radovi trebaju biti odaslani najkasnije do 16. siječnja 2017. godine na mail adresu marketing@vecernji.net. Ravnatelje i profesore molimo, prije nego što pošalju radove na spomenutu mail adresu, da ih organiziraju i adekvatno označe (po razredima), kako ne bi došlo do zabune.

Komisija će u intervalu od 16. siječnja do 22. siječnja 2017. godine odabrati polufinaliste, o čijim će imenima biti informirani ravnatelji i profesori – kontakt osobe ispred škola. 26. siječnja 2017. godine održat će se proglašenje finalista i jednog super finalista u OŠ Gračani. Točna satnica i detalji bit će komunicirani naknadno u direktnom kontaktu s ravnateljima i profesorima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije