Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga još nije gotova

Stiglo izvješće o padu MiG-a kod Voćina: Srušio se zbog tehničkih problema

Kamionom dovezeni ostaci zrakoplova MiG-21 koji se srušio nedaleko Voćina
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
06.04.2023.
u 19:56

Nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru još utvrđuje je li tko kriv za nesreću. Kažu da u konkretnom predmetu izvidi traju, ali tajnost ih ograničava da o tome govore. Vojni je vrh suzdržan o uzrocima pada, a i o sumnjama da je MiG imao problema s motorom.

MiG koji se prije četiri mjeseca srušio kod Voćina pao je zbog tehničkih problema, doznao je Dnevnik Nove TV iz izvora bliskih vojnim istražiteljima. Povjerenstvo koje je istraživalo cijeli ovaj slučaj dostavilo je detaljan nalaz s okolnostima nesreće Ministarstvu obrane, ali istraga još nije gotova. Na dokumentima je oznaka tajnosti no unatoč tome doznaje se da se u nalazu predlaže cijeli niz preporuka kako bi se ubuduće poboljšala sigurnost letenja.

Nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru još utvrđuje je li tko kriv za nesreću. Kažu da u konkretnom predmetu izvidi traju, ali tajnost ih ograničava da o tome govore. Vojni je vrh suzdržan o uzrocima pada, a i o sumnjama da je MiG imao problema s motorom. "Motor je bio remontiran u zavodu koji za to ima odgovarajuće licence i sve ostale dokumente koji mu daju za pravo da to remontira. Bio je ugrađen kod ovlaštenih tehničara", u prosincu prošle godine je rekao brigadni general Michael Križanec, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

"Avioni MiG-21 su pouzdana sredstva kad se pridržavamo svih mjera održavanja i popravaka, kao što je bio slučaj s ovim avionom. Piloti su školovani i uvježbani", rekao je 6. prosinca 2022. godine admiral Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH. Nitko se ne oglašava o navodima da su piloti imali problema s katapultiranjem niti jesu li poznavali proceduru za takve slučajeve. Piloti zbog istrage ne smiju istupati u javnost, a jedan od njih još se uvijek oporavlja od teških ozljeda uzrokovanih nesrećom.

VIDEO: Ljuti prosvjednici zapalili su dio Macronovog omiljenog restorana

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
21:00 06.04.2023.

A kad će izvješće o padu drona, da malo saznamo tko ga je poslao i što je radio kod Zagreba?

NO
Nostromo
21:28 06.04.2023.

Dok stignu Rafali nebumo imeli ni jednoga Mig-a.

BE
Berri
06:18 07.04.2023.

"Motor je bio remontiran u zavodu koji za to ima odgovarajuće licence i sve ostale dokumente koji mu daju za pravo da to remontira. Bio je ugrađen kod ovlaštenih tehničara"- kaže general križanac nakon 6 mjeseci istrage. A mi smo mislili da su ga servisirali kod Pere u Dugom Selu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije