Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.01.2015. u 12:00

Stalno se prstom upire u Sanadera, a on će štetu zbog lopovluka platiti zatvorom. Milanović i njegovi mogu biti kažnjeni samo gubitkom izbora

U jeku kampanje za predsjedničke izbore puno smo čuli o stanju u našem gospodarstvu, ali većinom u okvirnim brojkama i tvrdnjama, najčešće kroz broj blokiranih, nezaposlenih, pod ovrhama... Kolinda Grabar-Kitarović napadala je i optuživala, a Ivo Josipović branio se da je prigovarao vladi Zorana Milanovića, ali i da nije mogao više. U svoj toj buci nije se baš najbolje čulo što je na HTV-u, u jednoj od emisija, izgovorio ekonomski stručnjak Željko Lovrinčević. Dakako, opet se govorilo o Milanovićevoj vladi te što je ona učinila u svome mandatu. Lovrinčević je nabrajao sve propuste, što čini već dugo, objašnjavao je što ne valja, što bi trebalo, a onda je slikovito objasnio kako su četverogodišnji Milanovićev mandat opet godine koje su pojeli skakavci! Lovrinčević je u grubo izračunao da je Hrvatska pod Milanovićevom vladom, a Hrvatska smo svi mi, njezini građani, izgubila oko 200 milijardi kuna! I taj je iznos usporedio s iznosom koji ugrubo odgovara izravnoj ratnoj šteti koju je imala Hrvatska do 1995. godine! Pod izravnom ratnom štetom misli se na uništene kuće, gospodarske objekte, infrastrukturu...

To je broj od kojeg zastane dah, čovjek se smrzne! No karavana ide dalje, kao da to nije ništa. Josipović je najčešće svojoj protukandidatkinji kao krimen spominjao Ivu Sanadera! I to je njoj bila jedina otežavajuća okolnost, iako nije sudjelovala u lopovluku. Jer je činjenica da je Sanader doista pokrao državu, odnosno nas! No to je bila stalna Josipovićeva mantra, a kad je o Milanoviću riječ, samo blaga kamilica. Ispada da je Sanader kriv i za ovih 200 milijardi izgubljenih kuna! I stalno je kriv netko drugi, onaj prethodni. Mene pak uopće ne zanima što je bilo za Sanaderove ili bilo čije prijašnje vlade. Prvo i osnovno zato što će Sanader svoj lopovluk platiti zatvorom i oduzimanjem imovine. Tako treba postupiti sa svakim lopovom. I država će se za neko vrijeme naplatiti i nadoknaditi pokradeno.

Oduzimanje imovine najbolji je način kako lopovluk što više smanjiti. I time prestaje svaka priča sa Sanaderom! Zatim, gola je činjenica da je SDP bio u oporbi osam godina, da su sve više-manje znali, da su imali vremena pripremiti se i iskoristiti povijesnu šansu! I što su napravili? Uništavaju sve oko sebe, koliko zbog nesposobnosti, toliko i zbog pogodovanja različitim lobijima za čije se interese donose i zakoni. Zar smo zaboravili koji je bio prvi potez Milanovićeve vlade? Ukidanje javnih ovršitelja, što je bilo dogovoreno s EU. Zašto? Kako bi se pogodovalo odvjetničkom lobiju.Tko o tome puno zna? Tomislav Saucha, šef Milanovićeva kabineta, koji sad muku zadaje MUP-u!

Znači, ne samo da nisu osam godina ništa učinili da se pripreme nego je izgubljen još cijeli mandat od četiri godine! Uništili su institucije, srozali sve što su mogli, društvo podijelili ideološki i na svaki drugi način kao nikad dosad... Hoćemo li govoriti o predstečajnim nagodbama? Sanader je prema svemu tome crkveni miš! Tko će platiti i tko plaća svu ovu štetu koju nam Milanovićeva vlada nanosi svaki dan? Milanović i njegovi sigurno neće platiti, njima ništa neće nedostajati, oni jedino mogu platiti na izborima, da budu kažnjeni gubitkom vlasti. Šteta koju su oni nanijeli, i koju nanose, nemjerljiva je u odnosu na Sanaderov lopovluk!

Situacija je u zemlji takva da ljudi gledaju kako da pobjegnu iz nje, i bježe! Sve skupa funkcionira prelijevanjem iz šupljega u prazno, ali je pitanje do kada?! Jednog dana sve će se srušiti! A Milanović se nada novom mandatu, za što će sigurno učiniti sve da ga dobije. No i on je manji problem. Najveći su problem svi oni koji šutke preko svega prelaze, koji ga podržavaju, sve odobravaju, glasuju za njega i njegove, koji se ne bune, ne vide dalje od svoga nosa, drže glavu u pijesku, gledaju samo svoje interese, a tko šljivi državu, narod, opće dobro... Na kraju, ako je Josipović za Sanadera kazao da je veleizdajnik, kako onda ove nazvati?

Komentara 78

DM
drug marin
12:26 12.01.2015.

HDZ je partiji ostavio dug udeset godina devet milijarda dolara i gradio i obnavljao Hrvatsku a ova lopovska vlast je u tri godine zadužila Hrvatsku stotinama milijarda dolara, a jedina investicija automobili i guz papiri

DM
drug marin
12:24 12.01.2015.

Pusoš koja će ostati iza njega i štetu koju je napravio on i partija Hrvati će desetljećima ispaštati, a đe su partijci danas jesu se otreznili

DU
Deleted user
12:29 12.01.2015.

Upravo tako, legalni kriminal i pljacka su sto puta gori od kriminalnog jer na kraju za to nitko ne odgovara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije