Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mup istražuje

Izvješće o Sauchi kad se očevici vrate sa skijanja

tomislav saucha
Foto: Patrik Maček/PIXSELL
10.01.2015.
u 08:05

Tek sljedećeg tjedna, možda i kasnije, Unutrašnja kontrola MUP-a objavit će nalaz o incidentu predstojnika premijerova ureda Tomislava Sauche na Sljemenu

Tek sljedećeg tjedna, možda i kasnije, Unutrašnja kontrola MUP-a objavit će nalaz o incidentu predstojnika premijerova ureda Tomislava Sauche na Sljemenu. Pitali smo ih zašto to traje tako dugo, postoji li policijska zabilješka, je li Saucha naknadno saslušan, a ako postoje kontroverze, zašto nije upućen apel svjedocima. Odgovoreno nam je da o pojedinim fazama i radnjama ne mogu govoriti dok ne bude kompletiran nalaz.

– No, možemo potvrditi da nam je dio očevidaca s kojima je potrebno obaviti razgovor nedostupan, odnosno nalazi se u inozemstvu, zbog čega se i ne može zaključiti izvješće – navode u MUP-u.

MUP je zadnji kontaktirao s očevicem Krešimirom Končevskim, i to nakon brojnih novinara, što čudi s obzirom na to da ga je otkrio premijerov ured, kojem je očito važniji dojam u javnosti nego neovisna policijska istraga. Končevski nam je jučer rekao kako je policija s njim kontaktirala samo informativno, službeni razgovor najavili su mu kad se vrati sa skijanja u Austriji. Prvo su ga zvali iz Vlade te ga tražili da medijima posvjedoči što je vidio i čuo, a on pretpostavlja da ga je netko iz Sauchina društva prepoznao kao frontmena Zadruge. No, kad je o dojmu riječ, za Vladu i premijera bilo bi primjerenije do završetka istrage suspendirati predstojnika umjesto što je Vladin ured angažiran na Sauchinoj obrani. Je li riječ o vjerodostojnom i nepristranom svjedoku, prosudit će u MUP-u.

Končevski je “minoran događaj” vidio posve drugačije od medijskih izvora i policijskih službenika. U više iskaza medijima nije bio kontradiktoran, ali dovoljno je da nešto kompromitirajuće za Sauchu nije čuo ili vidio. Končevski je koalicijski partner SDP-a na lokalnoj razini i bio je savjetnik i direktor kampanje Siniše Hajdaša Dončića dok je bio župan i uoči toga.

>>MUP dva dana istražuje izgred na Sljemenu

>>Kobna šutnja policije, Sauche i premijera o Sljemenu

Komentara 47

ET
etrao
09:15 10.01.2015.

Jadno, sramotno i prozirno!

KR
krka
08:49 10.01.2015.

opet; lažljivi, bahati i bezosječajni političari protiv policajaca koji imaju zadaću brinuti se za sigurnost, red i mir u državi! poznavajučudušu komunjara i druga prvoga pendreka u Hrvata, očekujem suspenziju policajaca jer su uvredili druga iz ureda prištavca

KA
kavicakaka8
09:21 10.01.2015.

Izvješće o Sauchi kad se očevici vrate sa skijanja ,,,,,, pa bili na skijanju tu na sljemenu i još im nije dosta -ćemu laži i bahatost za prikrivanje premijerovog čovjeka za latinizam-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije