Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Milanović: Deficit je manji od planiranog. To je jako dobra vijest

Vlada
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
08.01.2015.
u 10:26

– Uštede su bile u svim resorima. Svatko je dao svoj doprinos – rekao je Milanović.

Premijer Zoran Milanović na početku sjednice Vlade pohvalio se da prve procjene govore kako je deficit proračuna za 2014. godinu manji od planiranog.

– To je jako dobra vijest – kazao je Milanović i dodao da se to dogodilo prvi put u mandatu njegove Vlade, a ne sjeća se ni da se "to nekoj ranijoj Vladi dogodilo". – Uštede su bile u svim resorima. Svatko je dao svoj doprinos – rekao je Milanović i zaključio da sami možemo upravljati svojim financijama koje su "nešto najvažnije u državi".

Odobren kredit Gradu Zagrebu

Vlada je usvojila prijedlog uredbe o izmjeni i dopuni Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika. Tom uredbom predlaže se da osnovicu za obračun plaće predsjednika Ustavnog suda, zamjenika predsjednika Ustavnog suda i sudaca Ustavnog suda određuje Sabor, a ne Vlada.

Ministri su dali i svoje mišljenje Saboru o polugodišnjoj informaciji Hrvatske narodne banke o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike. Prema toj informaciji, koja se zasniva na privremenim nerevidiranim podacima, banke su u prvoj polovini 2014. ostvarile 1,6 milijardi kuna dobiti iz poslovanja prije oporezivanja, što je za 310,3 milijuna kuna ili 24,6 posto više nego u prvoj polovini 2013.

Zamjenik ministra prometa, Zdenko Antešić, predstavljajući izvješće o radu Agencije za sigurnost željezničkog prometa za 2013. godinu, kazao je da je u toj godini, u odnosu na 2012., smanjen ukupan broj ozbiljnih nesreća u željezničkom prometu za 27,3 posto. Vlada je odobrila Gradu Zagrebu uzimanje kredita od 18 milijuna kuna kod HBOR-a.

>> 'Građani već primili veće plaće, najbolje plaćeni dobit će 1100 kuna'

Komentara 20

CR
crocro
08:18 08.01.2015.

Da li netko zna zašto nije dopušteno komentiranje članka u večernjem listu pod nazivom; "Jadranka Kosor na chatu Barometra: Josipović će, pobjedi li, u drugom mandatu biti puno oštriji"? Jučer je najavljen njezin chat Barometar pa je bilo dopušteno komentiranje a danas nakon chat Barometra nije dopušteno komentiranje. Ali to je njezina poruka: "Daka ja nisam postala prva predsjednica RK, zašto bi to postala neka druga žena, a gosp. Josipović će biti opštriji u drugom mandatu pa onda treba glasovati za njega". E, pa gospođo Kosor, obzirom da ste pokazali koliko se borite za broj žena u politici, kada bi se natjecali za mjesto garderobijerke u "Globusu" na Zagrebačkom velesajmu, moj glas ne bi mogli dobiti.

CA
campa
09:01 08.01.2015.

Koliko sam ja svatio vlada će i na današnjoj sjednici(koja će vjerovatno biti rekordno kratka)raspravljati o ničemu koje samo oni razumiju. Odnosno pokušati će ushičeno podastrti širokim narodnim masama svoje uspjehe koje samo oni vide.Još jedna godina "igara gladi".

Avatar comparator
comparator
09:45 08.01.2015.

Mislim da ova vlada nema što raditi i svaki posao koji oni rade je promašaj pa čak i šteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije