Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Štedljivim usisavačem 
protiv Putina

Umjesto što ga kori, briselska bi birokracija, opsjednuta “energetskom učinkovitošću”, trebala Putinu uputiti posebnu ekološku zahvalnicu zavrne li pipu ove zime

Komentari 48

MA
MarioG
09:19 05.09.2014.

Europa apsurda. Fantastičan članak! :)

VL
RA
raspad
08:58 05.09.2014.

Hrvatska politicka elita, bilo koje boje, guzi se po Brusselu dok im narod skapava od nerada i gladi.

VL
TO
tomzag
10:18 05.09.2014.

Odličan komentar. EU je gora od SSSR-a. I još je američki privjesak. Birokratske G klase. Gdje ćeš veće sramote.

VL
GE
Georgij
13:23 05.09.2014.

MK lakše mi je ovdje odgovoriti na tvoje nebuloze. Ukratko, rusija se pokušava u ovoj priči pokazati kao loša a zapad kao dobar. istina je drugačija a ukrajina plaća američke igrice na ovom području. nebi sigurno barak obama dopustio da mu se rusija sa raketama postavi u meksiku i kubi pa onda to isto pravo ima i putin. on samo provodi sporazum iz 1997 i ne dopušta širenje nato-a u blizinu rusije. to je njihovo pravo po međunarodnom ugovoru

VL
KL
klasika
14:17 05.09.2014.

Odličan je kao i inače sinoć bio Branimir Farkaš kad je rekao da je Nato Rusiju najprije okružio politički a sada namjerava i vojno.

VL
SJ
Sve je uzalud
10:25 05.09.2014.

.......treba europi zatvoriti plin na mjesec dana..........brzo će promjeniti mišljenje.............

VL
PR
Protivcenzure
12:02 05.09.2014.

kad ti neide onda se bavis glupostima. odredujes dimenzije krastavaca, maltretiras ljude sa usisivacima i fenovima...a nije im palo na pamet ukinuti parlament u strassburu i ostaviti samo zgradu u bruxelsu!!!??? koliko samo energije potrose na vozikanje amo tamo, na letove avionima....u meduvremenu maltretiraju rusiju i putina izazivaju pucheve....svi mrtvi njima su na dusi.

VL
Avatar abakus
abakus
17:03 05.09.2014.

Genijalno... Nemam riječi... Svaka čast! Pogođeno od prvog do zadnjeg slova, a istovremeno napisano tako da se čovjek još i nasmije. Izvanredno!

VL
SA
sablja810
10:43 05.09.2014.

Promjene nabolje krecu cim se maknu ovi sta stoje vec godinu dana na svim kocnicama. Od EU i NATO-a samo krajnje nesposobni neprofitiraju. Vidjeti ce se nakon izbora. Ova godina NE clanstva otvoriti ce svima konacno oci, dosta je samovolje.

VL
GE
Georgij
11:44 05.09.2014.

zašto bi rusija bila loša tomzag? što je ona napravila a da se nije držala potpisanih sporazuma? jel u sporazumu piše da se nato neće širiti blizu rusije? pa jasno je kao dan onda tko je kriv za ovo sve. na majdanu su pucali na obje strane isti meci proizvedeni u zapadnim tvornicama. ali to se sad zaboravlja. EU je za nas gore nego što nam je bilo u jugoslaviji i austrougarskoj ali glavno da je narod sretan jer je dobio dozu demokracije za kojom je od 1945 do 1990 toliko žudio. da dobli smo i par mcdonalds hamburgera, krumpiriće, da se tome jako poveselimo

VL
ZJ
zdravko.jednakovic
08:05 06.09.2014.

nino legendo

VL
BS
bsimun82
09:59 06.09.2014.

Bravo za tekst (kao i uvjek)!

VL
SA
samoborka
20:10 05.09.2014.

Nino, daj dođi na twitter!!!!!!!!!!!!!

VL
GA
galico
15:09 06.09.2014.

Clanak je toliko dobar da mi dodje da se pretplatim

VL
GE
Georgina56
14:36 08.09.2014.

Americki privjesak je najbolji izraz stanja vanjske politike EU do sada.Bravo !

VL
AR
arwin
18:15 07.09.2014.

Raspudić legenda. Trebao bi se baviti politikom da malo razmrda ovu hrvatsku žabokrečinu gdje se visokom politikom bave sitni aparatčici željni samo da im je guzica na toplom.

VL
BI
Bisera
21:41 05.09.2014.

nitko se ne guzi valjda može netko predstavit i CRO bože toliko mržnje

VL
GO
google385
01:33 06.09.2014.

zapad namamio milosevica u osvajacke ratove a isto tako i sadana huseina namamio u kuvajt a vjerovatno sada i putina svi znamo kako su zavrsil u politici nista nije slucajno i sve se dugorocno planira

VL
Avatar MK
MK
12:19 05.09.2014.

Jako zabavan i smijesan clanak sa puno usporedbi koje daju na razmisljanje - no koji ipak nije uspio da mi na temu "Ukrajina" dobro raspolozenje proradi... Ipak se nemogu oteti dojmu, da ako Viktor Janukovic i je bio "legalno izbabran" predsjednik Ukrajine (...u sto su prosvjednici na Majdanu sumnjali - s'obzirom da je mogucu protukandidatkinju Timosenko u zatvoru drzao itd.) - nikako mi nije sjelo u glavu da kao predsjedniku Ukrajine u egzilu nikada nije osudio Rusku aneksiju Krima. Kako to? Isto tako mi ne sjeda u glavu, kako se bivsi KGB-ovac (cuvar komunistickog totalitarizma) Putin, danas pretvorio u BOG-obojaznoga Carevića – a ipak se strateski okrece prema energetskoj i gospodarskoj suradnji sa komunistickom partijom Kine? Pa se postavlja pitanje – ali se svijet izmedu Varsave i Vladivostoka nalazi na pomolu jedne nevidene zavjere i virtualizacije moci u rukama, kako izgleda bivsih komunista (s’obzirom da projekcije govore da se ekonomska zbivanja i novac u buducnosti seli na srednji istok i istok)? Ovako gledano se pitam – koju ulogu igraju ljudi poput Roberta Ficoa (bivsi komunist i danasnji socijal-demokrat) i Viktora Orbana (komunisticki omladinac, Sorosev aktivist i Demokrscanin u jednoj osobi), jesu li oni nesto poput uloge koju je imao Viktora Janukovica (kojem je Ukrajina bila sveta, a od jednom ga boli briga za aneksiju Krima)? Pitam se, zasto Donald Tusk drugacije gleda na stvari nego Fico, Orban ili pak Milorad Dodik? ...treba biti oprezan – da nas cinicno gledanje na stvari nebi tek gurnulo ko “guske u maglu”. ...Da, nasa stara Europa imala je i visine i padove – u 5. stoljecu cak i toliki pad da su si Bizantinci gotovo umislili, da je Isus poslao Petra u Carigrad a ne u Rim. Ovo danas nije “kriza sukobljeni naroda” – ovo je “kriza gladnih mocnik”. I “DA” – ako bi smio birati, za svoju djecu izabrao bi Europu i Svijet u kojem ce se imat vremena i raspravljat o tome ali norma za krastavce i banane ima smisla ili nema smisla – a ne Europu i Svijet u kojoj cemo biti primoreni raspravljat o tome ali Hrvatske majke svoje sinove opet moraju slati na frontove ili ne... U vrtlogu Wiki-Leaks, Edward Snowden itd. puno toga smo saznali sto zapadne vlade rade iznad glava svojih naroda, i goto izgleda da se Putin na to vadi – ali sto je jos vise zabrinjavajuce je to, da je covjek (Viktor Janukovic) postao predsjednik Ukrajine, a da mu je na kraju sve jedno da je Rusije anektirala Krim... Voli li nas predsjednik Hrvatsku vise nego je volio Jugoslaviju?!

VL
Avatar MK
MK
17:56 05.09.2014.

...ako je shvacanje nakon citanja ovoga clanka takvo - da zato jer je u EU velicina banane normirana, agresija Rusije na Ukrajinu sasvim opravdana (nakon citanja pojedinih komentara), onda je ovaj clanak Nine Raspudica ispao jako los.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.