Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bešćutnost u Zadru

Starici se predstavio kao bankar pa joj poslao lažnog policajca po 226.000 kuna

Zagreb: Uz obaveznu opremu na remenu policijskog službenika mjesto pronašla i zaštitna  maska
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
21.07.2020.
u 20:29

Kada je oštećena shvatila da je prevarena, događaj je u petak poslijepodne prijavila policiji.

U četvrtak, 16. srpnja oko 09.30 sati u Zadru na gradskom predjelu Voštarnica, nepoznati muškarac je nazvao telefonski broj 87-godišnjakinje i lažno joj se predstavio kao službena osoba – bankar  te je doveo u zabludu i naveo da sa svog računa u banci podigne ušteđevinu koju bi trebala sutradan predati policijskom službeniku koji će je čekati ispred zgrade.

- Oštećena je potom podigla novac s banke, te je sljedećeg dana oko 11.00 sati ispred zgrade nepoznatom muškarcu koji se lažno predstavio kao policijski službenik, predala oko 226.000,00 kuna. Kada je oštećena shvatila da je prevarena, događaj je u petak poslijepodne prijavila policiji, te su u nedjelju, 19. srpnja, policijski službenici Prve policijske postaje Zadar u suradnji s Mobilnom jedinicom za provedbu nadzora državne granice Ravnateljstva policije i policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke uhitili i u službene prostorije policije priveli 46–godišnjeg hrvatskog državljanina nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je od oštećene preuzeo novac.

Tom prilikom kod njega je pronađen dio novca, koji mu je oduzet. Nakon toga osumnjičeni je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja identiteta drugih osoba koje se dovode u vezu s prijevarom - istakli su iz zadarske policije. 

 

Ključne riječi

Komentara 5

ZV
zvonimir13
10:50 22.07.2020.

Ovu gospođu je netko iz banke tipovao !?

HR
hr76
07:47 22.07.2020.

Ovo nije problem pojedinca, nego problem države. Ovom lažnom bankaru i policajcu treba odvaliti dvadeset godina robije, pa da vidimo tko će se opet usuditi slično.

JZ
jzadra17
21:12 21.07.2020.

tako bogata a tako naivna,ne ide jedno sa drugim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije