Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija upozorava

Krađe po plažama: Nosite samo najpotrebnije stvari i držite ih pod nadzorom

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
13.07.2020.
u 11:59

Ako na plažu dolazite osobnim vozilom, policija savjetuje da zatvorite sve prozore i zaključate vrata

Pulska je policija zaprimila prijavu 21-godišnje slovenske državljanke da joj je nepoznati počinitelj u subotu, 11. srpnja u popodnevnim satima, otuđio stvari iz torbe dok je bila na kupalištu Valkane. Otuđeni su joj mobitel te novčanik s dokumentima, novcem i bankovnim karticama, a ukupno je oštećena za nekoliko tisuća kuna. 

Za počiniteljem se traga, a kako bi se ovakvi događaji izbjegli, policija apelira na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca ili vrijedne predmete. 

Ako na plažu dolazite osobnim vozilom, policija savjetuje da zatvorite sve prozore i zaključate vrata. Također, na vidljivom mjestu ne biste trebali ostavljati vrijedne predmete. Bicikl od krađe osigurajte tako da ga zavežete za fiksni predmet kao što je drvo ili ograda. 

Na plažu se savjetuje nositi samo najpotrebnije stvari i onoliko novca koliko je potrebno. Ako nosite bankovnu karticu, nemojte uz nju držati zapisan PIN. 

Ključeve s imenom i brojem apartmana, soba ili vozila sklonite na skrovito mjesto, a stvari na plaži imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe. Policija upozorava i kako treba pripaziti i na nametljive osobe koje nude pomoć jer nisu svi uvijek dobronamjerni.

Ako ste pokradeni, pretražite bližu okolicu. Možda pronađete svoj novčanik pa ga spremite u vrećicu, a o događaju žurno obavijestite policiju na broj 192.

Ključne riječi

Komentara 7

5S
505.scrtom
13:23 13.07.2020.

ja na plažu nosim samo kupaće na sebi

ST
stefj
13:02 13.07.2020.

Je da, sada kada ima manje turista više ima šanse da baš vas pokradu... Inače sve ovo kod nas je smiješno prema npr. Španjolskoj, Francuskoj ili Italiji. Tamo vam odnesu i pepeljaru ako ju ostavite nečuvanu...

NI
niko63
12:44 13.07.2020.

Jedan slučaj a večernji odmah bombastičan naslov krađe po plažama, ma bravo vrh novinarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije