Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspad sisačke desnice

Starčevićevci glasovali za smjenu Zdenka Korena!

Zdenko Koren smijenjen s funkcije predsjednika Gradskog vijeća Siska
Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL
14.11.2013.
u 10:23

Imat ću i dalje svoje principe kao oporbeni vijećnik, poručuje Koren dok HSP AS o razlozima svoje odluke - šuti

Da nova vlast Grada Siska sve više nalikuje cirkusu u kojem se žonglira oko stranačkih interesa nego mjestu služenja građanima, pokazala je i jučerašnja prekinuta sjednica na kojoj je većina ipak smijenila predsjednika Gradskog vijeća, HSP-ova Zdenka Korena. Naime, uz 12 manjinskih vijećnika koalicije SDP-HNS-HSU i Laburista, njegovu smjenu neočekivano su podržale i sve četiri partnerske mu ruke iz HSP-a dr. Ante Starčević te odmah napustile sjednicu.

Nisu htjeli komentirati

– Nisam iznenađen, imat ću i dalje svoje principe kao oporbeni vijećnik. Pokušao sam zaštititi djelatnike od otkaza, među kojima su članovi HDZ-a i HSP-a A. Starčević. Iako su prvo podržavali tu priču, ipak su me odlučili smijeniti. Ne znam zašto- kazao je Koren. Podsjetimo, s ciljem osiguravanja većine SDP je dolaskom na vlast sklopio dogovor o suradnji s HSP-om, pri čemu je Koren nagrađen predsjedničkom foteljom. No, ubrzo je otkazao poslušnost donoseći prevagu desnici, navodno jer nije mogao podržati program zbrinjavanja viška radnika aktualne gradske uprave, nakon čega je ljevica zatražila njegovu smjenu. Koren je nakon toga “doletio svome jatu”, a čvrsta većina od 13 vijećnika HDZ-a, HSP-a, HSP-a dr. A. Starčević, HSS-a i HSLS-a najavila je bitku protiv prijedloga proračuna za 2014. i kontradiktorno tome, borbu za opće dobro svih građana. Sve to može dovesti do stopiranja odluka i projekata te uz ogromne financijske gubitke - novih lokalnih izbora.

Zašto su se Starčevićevci predomislili i time si ugrozili prevlast, nitko iz te stranke nije želio komentirati.

Odustala od zbrinjavanja

Unutar dviju inače suprotstavljenih pravaških frakcija očito nije došlo do zadovoljavajućih dogovora. Sjednica se nastavlja u utorak, a na njoj će se odlučiti i o sudbini dvojice potpredsjednika, laburista Ivice Rendulića i SDP-ova Milana Brankovića. Također, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obavijestila je vijećnike kako odustaje od trenutnog Programa zbrinjavanja, odluke koja je poslužila kao povod za nastalu situaciju. Ostaje dakle neizvjesno ne hoće li biti otkaza, nego koliko i kojom dinamikom će se provoditi. SDP-ova pročelnika Gorana Grgurača u Vijeću je zamijenila Dragica Krupljanin.

Komentara 1

BA
baniček
22:41 14.11.2013.

podrška Kristini baniček da provede konačno otpuštanje 37 uvučenih uhljeba i to bez zbrinjavanja jer ni mene nitko nije pitao imam li šta jesti kad sam bio prekobrojan....dakle, na ulicu otpustit ljude i nek idu rintat kod privatnika za minimalacc pa će vidjet što konačno znači pošteno zaradit pare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije