Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPISALI ŠTO SE DOGODILO

Staford usmrtio maltezera u Puli, vlasnici neutješni: 'Nije puštao Ria iz svoje čeljusti'

Pixabay/Ilustracija
30.11.2023.
u 22:03

Bojan Zidarić, veterinar i voditelj gradskog skloništa za životinje Pula, kaže kako će staford do daljnjega biti u skloništu te kako će vjerojatno biti proglašen opasnom životinjom

Policijska uprava istarska zaprimila je jučer oko 15.10 sati da je pas, koji nije bio pod nadzorom vlasnika, usmrtio drugog psa u dvorištu u Leharovoj ulici u Puli. Dosad provedenim policijskim izvidima, utvrđeno je kako je pas pasmine američki staford dotrčao do 69-godišnjakinje i napao njenog maltezera te ga je pritom usmrtio.

Također, utvrđeno je kako je američki staford u vlasništvu 44-godišnjaka te da je pobjegao s obližnje adrese. Preuzeli su ga djelatnici azila za pse i smjestili u njihove prostorije. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja te će o napadu psa obavijestiti nadležni veterinarski inspektorat.

Vlasnica ubijenog psa, Nevenka Vladišković, za Dnevnik Nove TV opisala je što se dogodilo u Puli, gdje se tada održavao Sajam knjiga. "Doživjela sam tako jedan šok. Kako ga je vukao. Ja na jednu, pas na drugu stranu, imala sam samo u glavi da spasim Ria, mog psića", navela je. 

VEZANI ČLANCI:

Vlasnik Franko Vladišković istaknuo je kako su četvorica ili petorica muškaraca pokušala maknuti staforda. "On nije puštao Ria iz svoje čeljusti, dobro da nije nekoga od njih napao", rekao je.

Bojan Zidarić, veterinar i voditelj gradskog skloništa za životinje Pula, kaže kako će staford do daljnjega biti u skloništu te kako će vjerojatno biti proglašen opasnom životinjom. Nakon toga, potrebni su socijalizacija i školovanje. 

"Dobije od hrvatskog kinološkog saveza potvrdu da je prošao tako jedno školovanje, ali ne samo pas nego i vlasnik. Onda taj vlasnik ustvari s takvim psom uvijek treba imati brnjicu to je isto zakonska obaveza i onda može ići među ljude", pojašnjava Krizman.

VIDEO Vozač kamiona razbjesnio: 'Zreo za oduzimanje vozačke'

Ključne riječi

Komentara 4

KO
konfederacija
06:01 01.12.2023.

jadni ćukica i vlasnica i najveća kazna za tog vlasnika opasan je on i za djecu i ljude

Avatar kenshi
kenshi
18:14 01.12.2023.

Svi koji žele imati kućne ljubimce bi trebali položiti ispit i dobiti dozvolu za držanje životinja. Nikada nije kriv pas nego uvijek njegov vlasnik jer životinja radi samo po uputama i odgoju svoga vlasnika.

JO
JOZO
13:57 01.12.2023.

To su psi predviđeni za borbe.Kad zagrize više ne pušta. Za držanje takvih pasa bi trebali uvesti dozvole kao za oružje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije