Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRAN ČOVJEK POLUDIO

St. Louis: Nezadovoljni radnik ubio trojicu kolega, ranio osam

masakr
AFP
07.01.2010.
u 21:12

Radnik u tvornici multinacionalne tvrke ABB dugo se sporio s tvrtkom tvrdeći da je zakinut za mirovinski fond, i na kraju je na posao došao naoružan i počeo pucati

Timothy Herndon je već 23 godine radio u tvornici transformatora švedsko-švicarske multinacionalke ABB (ranije ASEA Brown Boveri), a s tvrtkom se tužio zbog malverzacija s 401(k) računima (mirovinskim fondom) koje su mu, po njegovim tvrdnjama, znatno umanjile vrijednost moguće mirovine.

U četvrtak u 6:30 ujutro po lokalnom vremenu Herndon je došao u tvornicu, u vrijeme smjene kad je u njoj bilo između 40 i 50 ljudi, naoružan jurišnom puškom i pištoljem, te počeo pucati. Rezultat je troje mrtvih i osmero ranjenih, a mrtav je i sam napadač. Susjedi u kvartu Webster Grove opisuju Herndona kao mirnog obiteljskog čovjeka, odanog supruzi i sinu, s kojim nikad nisu imali problema.

Thomas Schmidt, korporativni glasnogovornik ABB-a, u Zürichu je izjavio da je situacija vrlo ozbiljna i da tvrtka čeka nove informacije o incidentu:

- Dobrobit naših zaposlenika nam je iznimno važna.

Komentara 6

OB
-obrisani-
15:26 08.01.2010.

Igla! Kakav moralni bijednik moras biti da na clanku o ovakvoj tragediji ides ostavljati posprdne komentare.

ĐK
đoko_krstaš
22:20 07.01.2010.

dobro da nije upuccao titinog omladinaca, tko bi nas uveseljavao ovdje

OB
-obrisani-
22:33 07.01.2010.

Zar to nije firma gdje radi nas Sretni Sizif?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije