Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srpska pravoslavna gimnazija

Srpski ministar Vulin stigao u Zagreb na skup gdje je i patrijarh Bartolomej I.

09.09.2016.
u 12:45

U subotu će srbijanski partijarh Irinej i Bartolomej I. služiti liturgiju u Jasenovcu u povodu obilježavanja 75. obljetnice stradanja svetih mučenika jasenovačkih

Ekumenski i carigradski patrijarh Bartolomej I. stigao je u petak u Zagreb. Na konferenciji pod nazivom "Novomučenici: perspektiva II" u  Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji Katarine Kantakuzine Branković progovoriit će, među ostalim, o problemu holokausta, kako javlja N1.

U subotu će srbijanski partijarh Irinej i Bartolomej I. služiti liturgiju u Jasenovcu u povodu obilježavanja 75. obljetnice stradanja svetih mučenika jasenovačkih. 

Srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna prava, Aleksandar Vulin također je stigao na događaj.

"Ovo je sigurno vjerski događaj godine. Dolazi lider pravoslavnog svijeta koji nosi titulu prvi među jednakog. Iako je njegova titula figurativna jer se sve odluke u biti donose u Moskvi. Ako dolazi iz konteksta da se u Hrvatskoj susreču Pravoslavna i Katolička crvka, pa ako hoćete hrvatski i srpski narodi koji imaju dosta zapletene odnose, njegov dolazak u duhu dijaloga je doista za pozdraviti", rekao je novinar Večernjeg lista, Darko Pavičić.

>> Patrijarh Bartolomej posjetit će Jasenovac 10. rujna

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije