Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOSLAVNA CRKVA

Patrijarh Bartolomej posjetit će Jasenovac 10. rujna

Patrijarh Bartolomej
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
02.09.2016.
u 13:41

Program posjeta Bartolomeja Hrvatskoj, a možda i BiH, još nije dovršen te se dogovara u hodu

Ekumenski i carigradski patrijarh Bartolomej dolazi u Jasenovac, javlja danas portal Autograf.

Iz ureda Pakračko-slavonske eparhije potvrđeno je da će Bartolomej posjetiti Jasenovac u subotu, 10. rujna.

Program posjeta Bartolomeja Hrvatskoj, a možda i BiH, još nije dovršen te se dogovara u hodu. Za sada se zna da bi Bartolomej trebao sletjeti u Zagreb 8. rujna popodne i biti na koktelu koji će se njemu u čast održati u organizaciji mitropolita Porfirija Perića. U petak, 9. rujna, sudjelovat će na simpoziju o mučenicima SPC-a. Mjesto održavanja simpozija još nije određeno, no moguće je da bude održan u Gradini, u BiH, nasuprot Jasenovcu. Na simpoziju u organizaciji Odbora za Jasenovac, na čijem je čelu vladika Jovan Ćulibrk te u suorganizaciji Muzeja genocida u Beogradu, očekuje se niz stručnjaka i uglednika, a trebao bi sudjelovati i Efraim Zuroff, direktor Centra Simon Wiesenthal iz Jeruzalema.

>> O Stepincu će Katolička crkva i SPC raspravljati bez uplitanja Vatikana

Komentara 132

KU
kupatilo
13:59 02.09.2016.

A ja mislio da ide na Ovcaru i Srebrenicu dase izvine i pomoli.Ovo su friskije rane.A mogo bi otic i u Egipat il Jeruzalem tamo ima i zrtava od prije dvi tisuce i vise.

Avatar komšijabg
komšijabg
14:12 02.09.2016.

Izvinite Bošnjaci,Hrvati i Albanci što smo napravili agresiju na vašu zemlju i sve zbog toga što smo slepo pratili Miloševićevu politiku Velike Srbije i uz pomoć cele JNA osvajali vaše teritorije. Izvinite u ime svih Srba, stidim se i izazivanjaanja prvog svetskog rata ,a najviše Srebrenice i Vukovara! Izvinite i u ime Pravoslavne crkve koja je slala četnike u klanja po BiH,Hrvatskoj,Kosovu,Sloveniji i na genocidu i zločinima moga naroda.Stid me naše istorije! Izvinite Crnogorci na negiranju vaše nacije!

DA
damascus
14:14 02.09.2016.

Igre bez granica, pa kada je Bartolomej bio U Hrvatskoj. I kako Srpska pravoslavna crkva poziva crkvene poglavare u RH a koja im nije matična zemlja. Šta ga nisu pozvali u Beograd, na Banjicu, tamo im je "čuveni logor" u kojoj je likvidirano kompletno židovstvo Srbije? Treba li mu viza, držim da treba, i tko će mu je dati? Srpska pravoslavna crkcava, I to dan prije izbora? Ako smo država taj igrokaz treba onemogučiti ili prolongirati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije