Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedničke obuke

Srbija i Hrvatska spremne i za vojnu suradnju

patria oklopno vozilo
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
06.02.2014.
u 19:50

Srpski ministar objasnio je kako je Srbija zainteresirana za unaprjeđenje vojno-ekonomske, vojno-obrazovne i vojno-medicinske suradnje

Ministar obrane Srbije Nebojša Rodić primio je danas veleposlanika Hrvatske Gordana Markotića, kojemu je prenio spremnost za razmatranje mogućnosti zajedničkog angažiranja pripadnika oružanih snaga dvije države u multinacionalnim operacijama, prenose mediji u Srbiji pozivajući se na priopćenje Ministarstva obrane.

– Najbolji put za realizaciju takvih opredjeljenja jest zajednička obuka i organiziranje zajedničkih vježbi, a kao rezultat dogovora s ministrom obrane Hrvatske očekuje se da tijekom godine bude realizirana prva bilateralna simulacijska vježba "Zajednički odgovor 14" – rekao je Rodić te ocijenio kako je "dobra suradnja dvije države u području obrane, uz razvijenu policijsku i suradnju u obavještajnom sektoru, značajna za održavanje stabilnosti i mira u regiji".

Srpski ministar je objasnio kako je Srbija zainteresirana za unaprjeđenje vojno-ekonomske, vojno-obrazovne i vojno-medicinske suradnje. Hrvatski veleposlanik Gordan Marković istaknuo je kako Hrvatska, kao članica EU i NATO-a snažno podržava eurointegracije Srbije i "ponovio spremnost za prenošenje stečenih znanja i iskustva u tom procesu".

>>Orića planirali uhititi u Srbiji jer BiH i Srbija ne izručuju svoje osumnjičene

Komentara 69

RI
Rizlman
20:24 06.02.2014.

Zar ne postoji nijedna članica NATO-saveza s kojom Hrvatska može imati vojnu suradnju? Umjesto da se surađuje s zemljom koja ne samo da nije članica NATO-pakta, već prema NATO-paktu ima izričito negativan i neprijetaljski stav, a ništa bolji stav nema ni prema samoj Republici Hrvatskoj. Prema tome čemu ovo? Da bi netko održavao na životu svoje mokre političke snove?

BF
brkonja fra brkati
20:20 06.02.2014.

Svašta ? Država sa kojom vodimo spor i koju smo tužili za genocid na Međunarodnom sudu poravde u Haagu.Ko nas bre zavadi ? Da ne bi ,malo sutra.

Avatar tajar
tajar
20:21 06.02.2014.

Nikakve "zajedničke vežbe" ne dolaze u obzir. Hrvatska ne može surađivati na vojnom planu sa zemljama koje nisu članice NATO-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije