Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbi prijete raskidom i na lokalnim razinama?

sdss.jpg
import
19.03.2008.
u 20:15

– U idućih nekoliko dana sastat će se prošireni Glavni odbor SDSS-a, na kojem ćemo odlučiti o daljnjem sudjelovanju stranke u Vladi RH, ali i hoćemo li raskinuti koalicijski sporazum s HDZ-om – rekao je Vojislav Stanimirović, saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a, na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, pred stankom je teška odluka, koja bi u slučaju izlaska SDSS-a iz Vlade RH i raskidanja potpisanoga sporazuma, značila i prekid suradnje s HDZ-om u gradovima, općinama i županijama, ali i odlazak s funkcija na koje su članovi stranke postavljeni nakon prošlih parlamentarnih izbora.

Stanimirović je ponovio da je priznavanje neovisnosti Kosova kršenje točke 12. Sporazuma HDZ-a i SDSS-a, posljedica čega bi moglo biti zahladnjenje ili usporavanjem suradnje između dvije države, ali i mogući neželjeni predizborni incidenti u Vojvodini.

– Proglašavanje neovisnosti Kosova opasan je presedan koji je u suprotnosti sa zaključcima Badinterove komisije, u koje su se do prije mjesec dana svi zaklinjali. Stav je SDSS-a da neovisnost Kosova ne treba priznati, a ako se i prizna, da Hrvatska ne treba biti među prvim zemljama u regiji – rekao je Stanimirović. (B. Br.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije