Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE NA POPRAVAK

Sramota za slovensku policiju: Nabavili helikopter za 14,6 milijuna eura s pogreškom

Foto: Policija
25.12.2019.
u 20:57

- Tijekom operativne obuke koja se odvijala pod nadzorom Leonarda Helicoptera, helikopter AW169 nekoliko puta se zatresao kada su se motori ugasili, što je ukazivalo na neispravan rad prijenosnika glavnog rotora, potvrdila je policija.

Slovenska policija nabavila je sredinom listopada novi policijski helikopter AW169 za 14,6 milijuna eura. Međutim, ispostavilo se da ima ozbiljnu tehničku grešku i morat će ići na popravak. 

Kako prenosi Delo, greška je otkrivena tijekom školovanja pilota. 

- Tijekom operativne obuke koja se odvijala pod nadzorom, helikopter AW169 nekoliko puta se zatresao kada su se motori ugasili, što je ukazivalo na neispravan rad prijenosnika glavnog rotora, potvrdila je policija.

Helikopter se ne može koristiti zbog ozbiljne pogreške, tako da policija nije izvela sat leta za redovne operativne zadatke, a obuka je prekinuta do daljnjeg.

Proizvođač helikoptera poslao je tehničko osoblje u Sloveniju, koje je odlučilo " preventivno zamjeniti cijeli glavni mjenjač". Kako je riječ o dijelu helikoptera koje je pod garancijom, proizvođač će odraditi popravak. 

Najšokantnije i najzabavnije snimke 2019.: Prizori s Visa posebno su vas ostavili u čudu

1/37

 


 

Komentara 38

DU
Deleted user
23:08 25.12.2019.

odeš u dućan i nešto kupiš... npr.mikser... i ne radi... nisi ti kriv.. tako i sa helikopterom... kriv je onaj tko ga je napravio.. zamjena za novi, amen...

EL
EldersRealm
22:09 25.12.2019.

Helikopter je talijanski. Sramota je isto njihova ako prodaju novi helikopter koji je neispravan. A ne postoji nista gore od zatucanih rusofila koji su vozili Ladu i kleli se kako je auto fantastican u usporedbi sa autima sa zapada. Ista stvar je i danas sa vojnom opremom.

DU
Deleted user
22:57 25.12.2019.

Koji huskacki tekst?! Zasto je to sramota za slovence? Nadam se da ce konj koji je lvo napisao kupiti auto koji ce mu se pokvariti dan nakon isteka garancije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije