Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
splitska kontra

Split: Zahtjeve ćemo primati i 1. srpnja! Zagreb: Ne smijete!

legalizacija (1)
Stjepan Bubalo/VLM
24.06.2013.
u 14:50

Ministarstvo: Zahtjevi za legalizaciju bespravne gradnje predani nakon 30. lipnja neće biti razmatrani

Iako je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš barem tristo puta ponovila da rok za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata istječe 30. lipnja, čini se da u Splitsko-dalmatinskoj županiji drukčije računaju vrijeme. Na svojoj web-stranici tvrde da će zahtjeve primati i u ponedjeljak 1. srpnja!

“Budući da rok za primanje zahtjeva za legalizaciju zgrada istječe u nedjelju, 30. lipnja, sukladno Zakonu o općem upravnom postupku, istek roka za zaprimanje zahtjeva prenosi se na ponedjeljak 1. srpnja”, stoji u obavijesti koju je potpisao pročelnik Marijo Radevenjić.

Na ovakvo egzotično tumačenje zakona danas su reagirali u Ministarstvu graditeljstva. Na web-stranici upozorili su da Splitsko-dalmatinska županija krivo tumači zakon i da se zahtjevi za legalizaciju predani 1. srpnja neće razmatrati! Na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja jasno je naznačeno da je zadnji radni dan za predaju zahtjeva u upravnim odjelima petak 28. 6. 2013. 

Zbog toga su neki upravni odjeli najavili produženi i prekovremeni rad, primjerice onaj u Zagrebu u kojem će se zahtjevi tog 30. lipnja primati sve do ponoći. 
No, u Splitu su odlučili da neće raditi za vikend nego prebaciti rok za prvi sljedeći radni dan. 

>>Bliži se kraj roka za legalizaciju. Gužve za predaju papira sve veće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije