Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TURSKU OTIŠLI HGSS-OVCI

Speleolog kojem je pozlilo u jami je bolje, javio se s 1.000 metara dubine: 'Hvala vam svima'

National Cave Rescue Commission image shows Mark Dickey, American who became trapped in a Turkish cave, in Bend
Foto: NATIONAL CAVE RESCUE COMMISSION/
1/3
07.09.2023.
u 23:46

Spašavanje američkog speleologa koji je na 1.000 metara dubine dobio krvarenje na probavnom traktu trebalo bi početi krenuti kroz dan ili dva, javila je bugarska Služba za spašavanje

Američki speleolog kojem je pozlilo na 1.000 metara dubine u turskom jamskom sustavu Morca je bolje te se može kretati sam, objavila je to bugarska Služba za spašavanje. Osim Bugara, u ovoj akciji spašavanja sudjeluju i hrvatski HGSS-ovci koji su otputovali na međunarodnu misiju spašavanja speleologa koji je dobio krvarenje na probavnom traktu. 

Bugarski spasioci javili su također potvrdili kako je američki speleolog prestao krvariti, što će olakšati rad spasioca jer će ga oni morati izvlačiti u uskim područjima bez nosila. 

Već je uspostavljena kablovska veza s kampom na 1.040 metara dubine, a jedan dio spašavatelja ušao je u špilju kako bi pripremili su opremu za spašavanje. Bugarski spasioci će, objavljeno je na Facebooku, izvlačiti speleologa od 1.040 do 900 metara dubine, a početak se očekuje kroz dan ili dva. 

Speleolog Mark Dickey javio se tijekom dana i video porukom u kojoj je zahvalio tuskoj vladi na svim uloženim naporima. 

- Divno je vidjeti koliko je ljudi reagiralo. Znam da je brza reakcija Turske u slanju medicinskih potrepština bilo ono što mi je spasilo život. Bio sam vrlo blizu ruba - poručio je na snimci, prenosi AP.

POVEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, HGSS je objavio ranije kako je američki speleolog kolega i prijatelj HGSS-a koji je u više navrata sudjelovao na HGSS speleo tečajevima i istraživanjima u jamama na Velebitu. 

>> VIDEO Mađari usred oluje otišli na more na luftiću, pa ih morali spašavati

Ključne riječi

Komentara 2

FR
FranjoTT
09:49 08.09.2023.

Lijepo speleologu uručiti račun za akciju spašavanja, naime tko te tjerao da tamo ideš.

LE
lector2corrector
06:28 08.09.2023.

joj gramatike... ne može se ni do pola čitati... opet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije