Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Na dubini od 1000 metara: HGSS-ovci u Turskoj spašavaju Amerikanca

Foto: HGSS Split
1/3
06.09.2023.
u 10:48

Ravnateljstvo civilne zaštite i HGSS u stalnom su kontaktu, preko ECRA-e, s lokalnom spasilačkom grupom, te je upućen poziv svim educiranim i iskusnim speleospašavateljima da se odazovu u misiju kako bi spasili američkog speleologa, objavio je splitski HGSS.

Osamnaest pripadnika HGSS-a otputovalo je u utorak navečer na međunarodnu misiju u Tursku. Tamo sudjeluju u spašavanju američkog speleologa koji je zadobio krvarenje u probavnom traktu na 1000 metara dubine u jamskom sustavu Morca koji se nalazi na planinskom lancu Taurus.

- Riječ je o kolegi i prijatelju HGSS-a koji je u više navrata sudjelovao na HGSS speleo tečajevima i istraživanjima u jamama na Velebitu.

VEZANI ČLANCI

Ravnateljstvo civilne zaštite i HGSS u stalnom su kontaktu, preko ECRA-e, s lokalnom spasilačkom grupom, te je upućen poziv svim educiranim i iskusnim speleospašavateljima da se odazovu u misiju kako bi spasili američkog speleologa. Iz splitske Stanice u Tursku je otišlo četvero članova. Svim sudionicima ove zahtjevne misije želimo da uspješno obave spašavanje kolege i sigurno se vrate svojim obiteljima - objavio je splitski HGSS.

VIDEO Užas u Turskoj: Istanbulske ulice nakon oluje pretvorile se u bazen

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije