Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što se dogodilo u splitskom kbc-u

Specijalizanti provocirali starijeg kirurga tijekom operacije? 'Pa je li to normalno?'

Split: Klinički bolnički centar Split
Miroslav Lelas/PIXSELL
06.10.2023.
u 08:24

Svaki od dvojice ili čak trojice specijalizanata na njegovo pitanje kako se zove odgovarao je s "Jure". Izgubio je živce i zaprijetio...

O pozadini skandala u splitskom KBC-u, kada je u operacijskoj sali stariji ginekolog prijetio mlađem skalpelom, zbog čega je intervenirala i policija, a slučaj proslijeđen DORH-u, oglasio se bivši zaposlenik splitske bolnice, kirurg dr. Hrvoje Tomasović.

Uvodno je istaknuo kako dobro poznaje starijeg liječnika, koji je prijetio mlađem skalpelom te je istaknuo kako je vrlo ozbiljan liječnik, specijalist ginekolog koji izvodi vrlo teške i komplicirane ginekološke zahvate. Prijetio je specijalizantu kojega dr. Tomasović u svom postu naziva "novonormalnim".

"Tijekom ozbiljnog ginekološkog operacijskog zahvata kojega je izvodio asistirala su mu dva specijalizanta, a prema jednom izvoru čak tri. U tijeku operacije pitao je prvog kolegu specijalizanta kako mu je ime i ovaj mu odgovori da se zove "Jure". Doktor pita sada drugog specijalizanta kako se zove, ovaj kaže da se zove isto "Jure". Tu počinje maleni problem jer mu se sada nekako činilo da nešto nije u redu i da su ga, kako kažu u Splitu, "počeli vatat u đir". Pita on trećega kako se zove, a ovaj odgovori da je isto "Jure". Onda opet pita prvoga kako se zove i ovaj uz smijanje opet kaže da je "Jure".

Liječnik nakon toga shvati da ga mladi specijalizanti koji nemaju veze još s ginekologijom rade budalom, redikulom i da se s njime sprdaju dok je on u adrenalinskom stresu od operacije. Ometaju operaciju i izbace čovjeka iz takta, koji na to kaže to što je rekao. Onda mladi specijalizant koji vjerojatno nema pojma o ginekologiji, a specijalizaciju je dobio vjerojatno preko veze, prijavi nesretnog liječnika policiji i eto ti afere", napisao je dr. Tomasović na svom Facebook profilu.

Zapitao se je li normalno da specijalizanti rade budalom starijeg ginekologa i zaključuje kako liječnik uopće nije kriv jer je bio isprovociran.

POVEZANI ČLANCI:

 

Prisjetio se i slučaja kada je sam bio specijalizant, kada je mladi kolega dobio otkaz nakon što mu se rašio šav, a glavni kirurg ga udario šakom tako da se onesvijestio pa su ga iznijeli iz operacijske dvorane.

"Sutra ujutro staronormalni specijalisti vijećali su kako taj specijalizant ometa operaciju, ugrožava život pacijenta, da on takav nije za kirurga i dali mu otkaz. Toliko o tome i kako je bilo. Samo da kažem, iz moje generacije svi smo postali dobri kirurzi, a iz ove novonormalne to ćete tek vidjeti kakvi će biti", zaključio je dr. Tomasović.

>> VIDEO Bolnica: Teško ozlijeđenog vatrogasca čeka još operacija, no uskoro bi mogao samostalno disati

Ključne riječi

Komentara 56

ZA
zagi177
09:10 06.10.2023.

Pa naravno kad su preko debele veze dobili specijalizaciju a u glavi kuglageri ..... moraš stvarno biti teški debos za takvo kretenski i nezrelo ponašanje ..... to mi jesmo radili u srednjoj školi....

ST
starigrad
09:01 06.10.2023.

Takvi ce kupiti i specijalizaciju!

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:01 06.10.2023.

Mladi su nekada još naivni i nezrelo glupi. Ipak kao brucoš moraš poštovati starije iskusnije od sebe i zbog odgoja i zbog praktične hierarhije da ostane red i struktura na poslu. U medicini nema pak mjesta za primitivne djetinjaste bezrespektne šale naspram iskusnima a posebno ne u "akciji". Znači ako je sve istina onda slijedi ozbiljni ukor i kazna za specijlizante koji nisu imali kućni odgoj i još nemaju zrelost. A iskusni kirurg je pogrešno reagirao. Mogao ih je otjerati van i poslije operacije naložiti ozbiljnu kaznu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije