Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
španjolska

Španjolska policija gumenim mecima tjera rudare prosvjednike

cinera,rudari,španjolska policija (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/8
19.06.2012.
u 21:00

Rudari već tjednima prosvjeduju zbog rezova vlade u strahu da će im takve mjere štednje uništiti industriju te izgubiti radna mjesta

Španjolski rudari na sjeveru zemlje bacali su ručno izrađene rakete na policiju te blokirali prometnice tijekom masovnog štrajka i prosvjeda protiv rezova vlade zbog kojih bi bez posla mogli ostati deseci tisuća ljudi, javlja AP. Policija im je uzvratila gumenim metcima.

Regionalne službe sigurnosti nisu upoznate kako je policija otjerala prosvjednike, no izvijestili su kako su barikade u gradu Vinera maknute. Još nema informacija o ozbiljnijim ozljedama nekog od prosvjednika, no neki su rudari pogođeni gumenim mecima.

Rudari su, naime, u strahu kako će rezovi vlade uništiti njihovu industriju te da će tisuće ljudi ostati bez posla.

Inače, štrajk u rudarskim regijama na sjeveru traje već tjednima. Naoružani kamenjem i raketama kućne proizvodnje, prosvjednici se gotovo svaki dan sukobljavaju s policijom.

Španjolske vlasti su srezale državne poticaje za rudarstvo s 301 milijun eura u 2011. godini na 111 milijuna eura u 2012.

Ključne riječi

Komentara 11

TO
Toni50
21:15 19.06.2012.

Uuropska Španjolska policija gumenim jako tvrdim mecima tjera rudare prosvjednike.

UK
Ugo Kajvez
21:16 19.06.2012.

Danas petarde i ručno izradeni lanseri vatrometkih raketa sutra rpg-i i ručne granate ......... c'est la vie .............

UK
Ugo Kajvez
21:14 19.06.2012.

Ratno stanje jel ? .............. ... vijest star već tjedan dana ............ valjda još još uvijek traje samo što se baš i nesmije objavljivati ovakve stvari ................. "nije zgodno" da javnost zna .......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije