Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZNEMIRIO JAVNOST

Španjolac koji je u Istri mamio djecu da uđu u njegov automobil pobjegao iz Hrvatske?

Šibenska Dubrava: Policija kontrolira promet u Šibensko-kninskoj županiji, ilustracije
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
10.12.2023.
u 09:06

Muškarac je na engleskom jeziku mamio djecu na stajalištu školskog autobusa u Trvižu u okolici Pazina. Navodno mu je bila namjera da uđu u njegovo vozilo.

Muškarac (56) iz Španjolske koji je prije nekoliko dana mamio djecu u automobil više nije u Hrvatskoj. Automobil koji je unajmljen u Italiji više nije na području Republike Hrvatske, piše 24sata.

Podsjetimo, spomenuti muškarac je na engleskom jeziku mamio djecu na stajalištu školskog autobusa u Trvižu u okolici Pazina. Navodno mu je bila namjera da uđu u njegovo vozilo. Nekoliko školaraca ga je fotografiralo, a fotografije starijeg muškarca s bradom počele su se brzo širiti društvenim mrežama.

O cijelom slučaju oglasila se i istarska policija, koja je potvrdila da istražuje ovaj slučaj te je apelirala na građane da prijave bilo kakve informacije. - Policija je zaprimila obavijest da je jučer nepoznati muškarac pristupio djeci kod škole u okolici Pazina te ih je pozvao da pođu s njim. Policija utvrđuje okolnosti događaja. Pozivamo građane ako primijete muškarca, čije se fotografije i snimke dijele putem društvenih mreža, da o tome obavijeste policiju na broj 192 kako bi se s njim mogao obaviti razgovor na navedene okolnosti - priopćila je ranije policija.

Vijest je komentirao i ravnatelj Osnovne škole u Pazinu, Ivan Štefanić, koji je izvijestio da su djeca i djelatnici u područnoj školi Treviž uočili sumnjivog muškarca, a roditelje su upozorili na pojačan oprez. Muškarac se, kazao je ravnatelj, obraćao djeci na engleskom jeziku, predstavljajući se kao vozač Ubera koji ih može prevesti do kuće. 

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, istarska policija apelirala je na roditelje da razgovaraju sa svojom djecom i pruže im savjete o sigurnosti. Preporučuju da djeca budu oprezna u komunikaciji s nepoznatim osobama, da ne vjeruju neznancima, ne primaju darove niti s njima odlaze bez znanja roditelja. Također, policija savjetuje roditelje na potiču djecu na to da kritički promišljaju o ponašanju drugih osoba, da ih uče da razlikuju između dobrih i loših tajni te da jačaju djetetovu sposobnost odupiranja neprimjerenim nagovaranjima. 

Policija također savjetuje djecu da uvijek informiraju roditelje o svojim druženjima i kretanjima te da jasno kažu "ne" nepoznatim osobama koje traže nešto od njih. Također, policija savjetuje da djeca ne primaju darove od nepoznatih ljudi, da ne ulaze u vozilo s nepoznatom osobom ako roditelji za to ne znaju, kao i to da otvoreno, bez srama, govore roditeljima o svemu što se događa u njihovu životu.

VIDEO Policija dovodi Bad Blue Boyse na sud u Ateni

 

Komentara 4

SK
SkvikiZg
12:19 10.12.2023.

Kak je prešel granični prijelaz kontroliraju svakog ko prelazi iz Hrvatske u Sloveniju. Slovenci kontroliraju svaku osobnu iskaznicu .

TU
TutoBruto
12:02 10.12.2023.

Kako je pobjegao? sta hocete reci to je to? Zna se koji je auto unajmnio i gdje. U rent a caru imaju njegov indentitet.

Avatar Seurat
Seurat
12:34 10.12.2023.

A mi savjetujemo policiju da ga potraži i ispita u Španjolskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije