Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZBUNA U ISTRI

Širi se snimka muškarca koji navodno nagovara djecu da uđu u automobil: Oglasila se policija

Zagreb: Policija je i dalje pred kućom u kojoj su jučer bile dvije eksplozije
Emica Elvedji/PIXSELL
08.12.2023.
u 15:29

Na društvenim mrežama dijele se navodne fotografije i snimke muškarca koji je zvao djecu u automobil, a policija poziva građane da odmah zovu 192 ako ga primijete

Policija u Istri istražuje neobičan slučaj koji se dogodio u četvrtak u blizini škole u Pazinu. Naime, nepoznati muškarac pristupio je djeci iz osobnog automobila i pozvao ih da pođu s njim. Trenutačno se provode sve potrebne istrage kako bi se utvrdile sve okolnosti tog događaja, javlja PU istarska.

Na društvenim mrežama dijele se navodne fotografije i snimke muškarca koji je zvao djecu u automobil, a policija poziva građane da odmah zovu 192 ako ga primijete. Cilj je, napominje istarska policija, obaviti razgovor s njim kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti povezane s incidentom.

Policija također apelira na roditelje da razgovaraju sa svojom djecom i pruže im savjete o sigurnosti. Preporučuju da djeca budu oprezna u komunikaciji s nepoznatim osobama, da ne vjeruju neznancima, ne primaju darove niti s njima odlaze bez znanja roditelja. Također, policija savjetuje roditelje na potiču djecu na to da kritički promišljaju o ponašanju drugih osoba, da ih uče da razlikuju između dobrih i loših tajni te da jačaju djetetovu sposobnost odupiranja neprimjerenim nagovaranjima. 

Policija također savjetuje djecu da uvijek informiraju roditelje o svojim druženjima i kretanjima te da jasno kažu "ne" nepoznatim osobama koje traže nešto od njih. Također, policija savjetuje da djeca ne primaju darove od nepoznatih ljudi, da ne ulaze u vozilo s nepoznatom osobom ako roditelji za to ne znaju, kao i to da otvoreno, bez srama, govore roditeljima o svemu što se događa u njihovu životu.

VEZANI ČLANCI:

"Pohvaljujemo djecu sudionike na odgovornom, promišljenom i opreznom ponašanju tijekom i nakon događaja", piše istarska policija.

VIDEO Policija dovodi Bad Blue Boyse na sud u Ateni

Komentara 3

DI
dino85
17:49 08.12.2023.

Neznam hoće li Hrvatska u ovim novim "demokratskim vremenima" imat strplenja kraj ovakvog kriminala na sve strane, imati strpljenja čekati da proradi pravna država. Ovo što se događa je sve gore i gore, zbog żelje za brzom zaradom, sve je dozvoljeno, a zakon tapka u mjestu. Imam samo od jednoga strah da nam se svima nezgadi ta demokracija na prečac.

Avatar neugodan
neugodan
15:34 08.12.2023.

fraer zgleda ko djed mraz. oglasila se policija. zasto vec nije uhicen?

Avatar lola lola
lola lola
15:52 08.12.2023.

To je sigurno Pernati ili netko od njegove ekipe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije