Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djelatnika nije bilo

Šok u Povljani: Pokojnik počeo truliti na 40 stupnjeva u mrtvačnici

povljana (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/3
10.07.2012.
u 10:25

Hladnjača nije radila, a na visokoj temperaturi koja je u kapelici dosezala i 40 stupnjeva Celzijusa, na tijelu pokojnika započele su truležne promjene, napuhao se i u pretincu hladnjače naselile su se muhe

- Ne namjeravamo nikoga tužiti, samo želimo sve što prije zaboraviti u nadi da se neće ponoviti. Bilo bi nam lakše da nam se netko javio iz općine ili komunalca, ispričao se, rekla nam je u kratkom telefonskom razgovoru unuka pokojnog B. S. iz Dinjiške na otoku Pagu. Njezin djed, naime, preminuo je u subotu u obiteljskoj kući i prevezen je na čuvanje u mrtvačnicu u Povljani do pokopa u nedjelju poslijepodne. Kada je obitelj sutradan došla po lijes s pokojnikom, zatekla je prizor koji neće nikad zaboraviti. Hladnjak na povljanskom groblju nije radio, a na tijelu pokojnika već su bile vidljive truležne promjene.

Unuka, koja je još uvijek u šoku, kaže da se tijelo napuhalo, a poklopac lijesa nije se mogao zatvoriti. -Rođak je morao sjesti na poklopac, ali smrad se i dalje širio, a muhe su oblijetale oko lijesa. Svi smo potreseni, ali najgore je baki. Da smo znali da će nam se ovo dogoditi, nikad ne bismo otišli u Povljanu. Sad smo čuli da spadamo pod Pag i žao mi je što djeda nismo odvezli tamo ili u Zadar, kaže neutješna unuka i dodaje da bi problem bio mnogo manji da im je netko u Povljani rekao kakve probleme imaju.

A da problema ima, potvrdili su nam i načelnik općine Ivo Pogorilić i direktor Komunalca Mladen Peranić, koji kaže da je osobno otključao mrtvačnicu i uključio hladnjak, ali da nije mogao znati da će se on pokvariti. -Istina, da je radnik zadužen za taj posao bio na groblju, sve ovo možda se ne bi dogodilo, napominje Peranić, a načelnik Pogorilić dodaje da problemi u Komunalnom ne smiju biti izgovor za ovakve situacije.

- Plaće kasne već neko vrijeme, nekoliko radnika je na bolovanju. Komunalnom se duguje oko 700.000 kuna, što otežava poslovanje, ali sve to ne bi trebalo utjecati na odnos prema poslu, kaže Pogorilić i dodaje da će radnik koji je u subotu i nedjelju trebao biti na povljanskom groblju sigurno odgovarati za propuste i biti sankcioniran. -Užasno mi je žao, htjeli smo obitelji učiniti uslugu, primiti ih iako ne spadaju k nama, a ispalo je najgore, još jednom je ponovio Peranić, a unuka pokojnika kaže da obitelj nema ništa od isprika koje se daju po medijima. -Mi još uvijek nismo dobili nikakvo objašnjenje, a mislim da bi to bilo ljudski. To je najmanje što mogu učiniti, zaključila je.

Ključne riječi

Komentara 18

DI
duncan_idaho
10:38 10.07.2012.

Koliko god ovo odvratno zvučilo, sve je ovo dio prirodnog procesa, rođenje, smrt, trulež, raspad..

SP
Spajki
10:57 10.07.2012.

Dodao je i kako teškoće sa zaposlenicima traju otkako su upali u financijske poteškoće zbog kojih 17 radnika već šest mjeseci nije dobilo plaću. ------------------------ pa najradje bi sad otisao na pag i umlatio ovog majmuna s cekicem. nit suu mu to zaposlenici jer ih ne placa, nit on ima teskoce sa njima, nego oni sa njim.

PE
perozagreb
11:19 10.07.2012.

Živila Rvacka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije